Samen de circulaire economie versnellen

03-07-2018

Nieuwe Green Chemistry Campus Community Member: Impershield

Bio-polymerenproducent Impershield is onlangs toegetreden als member van de Green Chemistry Campus Community. Impershield levert producten en toepassingen op basis van biobased polymeren aan de verfindustrie, verpakkingsindustrie en de bouw. Plantaardige harsen en oliën vormen hiervoor de basis.

“Biobased business komt tot stand door samenwerking”. Dat is de stellige overtuiging van Willem Kemmers van Impershield. Zijn compagnon Walter Warmerdam en hij kijken er dan ook naar uit om op de Green Chemistry Campus onderdeel te worden van de Community en zo op het spoor te komen van interessante commerciële kansen en contacten.

Biobased impregneermiddelen & biobased acrylpolymeren

Impershield levert kant en klare biobased producten om materialen zoals (leem)stucwerk, natuursteen, baksteen en betonsteen water- en vuilafstotend te maken. Deze impregneermiddelen worden bijvoorbeeld toegepast op gevels, terrassen, bestrating en sanitaire ruimtes.

Daarnaast biedt Impershield 100% biobased polymeren die als vervanger van acrylpolymeren door de industrie kunnen worden toegepast in onder andere verf, beton, leem, natuurvezelplaten en voor de stabilisatie van verschillende substraten.

Geïnspireerd door de Maya’s

Impershield begon als een studie naar de pigmenten die de Maya’s gebruikten in hun tempels. Hoe kon het dat deze kleuren na al die tijd nog steeds levendig waren ondanks het vochtige en hete klimaat? De Maya’s bleken een speciale mix van hars en oliën uit lokale planten en bomen te gebruiken die zo een supervernis vormde. Impershield heeft de ingrediënten en technieken weten te achterhalen en volgens duurzame methodes geëxtraheerd en gefermenteerd. Dankzij de Maya’s groeit Impershield nu uit tot één van schoonste producenten in de polymeerindustrie en dragen ze zo een steentje bij aan een schonere wereld.

Over Impershield

Impershield is een van oorsprong Mexicaans bedrijf dat bio-polymeren ontwikkelt voor de verf- en verpakkingsindustrie en de bouw. De ondernemers Willem Kemmers en Walter Warmerdam hebben recent Impershield Europe B.V. opgericht dat volledig onafhankelijk, maar wel in nauwe samenwerking met het Mexicaanse kantoor opereert. De productontwikkeling vindt plaats in Mexico, terwijl in Nederland toepassingen voor de Europese markt worden ontwikkeld.

Neem voor meer informatie over toepassingen, eigenschappen en mogelijkheden contact op via info@impershield.eu of telefonisch met Walter +31 (0)6 11 41 24 26 of Willem +31 (0)6 29 44 75 60.

Over de Green Chemistry Campus

Op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen aan de opschaling van nieuwe, duurzame materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. Hernieuwbare grondstoffen zoals olifantsgras, gft- en houtafval vormen daarvoor de basis.

De campus biedt members van de Green Chemistry Campus Community niet alleen toegang tot faciliteiten zoals laboratoria, een demoruimte en kantoorruimte, maar ook toegang tot ondersteuning op het gebied van financiering, marketing en technologie.

Bedrijven die zich op de Campus vestigen, hebben al bewezen dat hun idee voor een biobased product op kleine schaal werkt. Op de Campus willen ze dit idee verder uitwerken en bewijzen dat hun product ook op grotere schaal met een constante kwaliteit geproduceerd kan worden.

Klinkt dit als de ideale locatie voor uw bedrijf? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek inclusief rondleiding. 

Foto: Willem Kemmers (Impershield), Petra Koenders (GCC) en Walter Warmerdam (Impershield) tekenen het contract.