Samen de circulaire economie versnellen

Meet & Match members

Ons netwerk is de kracht van de Campus en onze leden zijn hier het kloppend hart van. Als Meet & Match lid maak je onderdeel uit van een actief netwerk dat elkaar graag verder helpt. We brengen onze leden samen, leggen connecties en signaleren kansen om samen impact te maken in de grondstoffentransitie. Alleen ga je sneller, samen kom je verder!

Rabobank - strategisch partner

Rabobank - strategisch partnerRabobank is een coöperatieve bank met een missie. Samen met onze stakeholders zetten we ons al 125 jaar in voor een toekomstbestendige samenleving en grote maatschappelijke uitdagingen. In Nederland bedienen we particuliere en zakelijke klanten, wereldwijd focussen we op de food- en agrisector. We helpen ondernemers met de uitdagingen en kansen van deze tijd. Dat doen we met kennis, netwerken en financiële oplossingen rondom circulair ondernemen, digitalisering & innovatie en duurzaam bouwen. Om concurrerend te blijven, moeten ondernemers en sectoren immers mee met de transitie naar een nieuwe economie – een economie waarin thema’s zoals circulair ondernemen, digitalisering, innovatie, duurzaam bouwen en internationalisering de boventoon voeren. Maar succesvol ondernemen vraagt ook om een bijdrage aan de zogeheten ‘brede welvaart’, waarin duurzaamheid, inclusiviteit, werkgelegenheid, welzijn, ontwikkeling en oog voor de samenleving een prominente plek innemen. Het is onze ambitie om regionale ecosystemen te versterken én om in de komende drie jaar 100.000 ondernemers aantoonbaar duurzaam te laten groeien. Rabobank biedt ondernemers verschillende programma’s, instrumenten en financieringsmogelijkheden aan die specifiek gericht zijn op duurzaam ondernemen, bijvoorbeeld de Rabo Duurzame Innovatieprijs.


Arnold & Siedsma - Strategisch partner

Arnold & Siedsma - Strategisch partnerArnold & Siedsma, met 12 vestigingen in Nederland, België, Duitsland en Zwitserland, is een full service dienstverlener op het gebied van intellectueel eigendom. De octrooi-, merken- en modellengemachtigden en intellectueel eigendom advocaten houden zich dagelijks bezig met het beschermen en handhaven van intellectuele eigendomsrechten. Deze eigendomsrechten kunnen betrekking hebben op talloze onderwerpen, bijvoorbeeld de werking van technologische innovaties, zoals nieuwe machines, producten en processen en op het uiterlijk of design van producten.


Innovencio - Strategisch partner

Innovencio - Strategisch partnerInnovencio is in 2012 opgericht door Liesbeth Kraaijveld met als doel een verbeterslag in subsidieadvies aan te brengen. Een tweeledige verbeterslag om precies te zijn. Allereerst door specifiekere kennis en meerwaarde in subsidieaanvragen te brengen. En niet alleen maar -een doorgeefluik voor subsidies- te zijn. Ten tweede door bij ieder project of idee dé meest optimale subsidie te zoeken zonder te kiezen voor de meest makkelijke – bulk – weg.


TNO

TNODe missie van TNO luidt: TNO verbindt mensen en kennis om innovaties te creëren die de concurrentiekracht van bedrijven en het welzijn van de samenleving duurzaam versterken. TNO verlegt grenzen onder andere door het combineren van expertises en het opzetten van shared research zoals op de Green Chemistry Campus. De duurzaamheidsrevolutie in de chemische industrie biedt enorme kansen om innovaties te bewerkstelligen in het gebruik van grondstoffen, productiemethoden en waardeketens. TNO helpt daarbij door samen met de chemische industrie te werken aan ontwikkeling en toepassing van duurzame grondstoffen, producten, processen en productieketens.


VITO

VITOVITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) is een toonaangevende Europese onafhankelijke onderzoeksorganisatie op het gebied van cleantech en duurzame ontwikkeling. VITO levert intelligente en kwalitatief hoogwaardige oplossingen die een concurrentievoordeel kunnen betekenen voor grote en kleine bedrijven. Het biedt objectief onderzoek, studies en adviezen op basis waarvan de industrie en de overheid hun toekomstig beleid kunnen bepalen.


Relement

RelementRelement is een bedrijf voor de ontwikkeling, productie en marketing van bio-aromaten. Relement is een spin-off die voorkomt uit het werk wat TNO verricht binnen Shared Research Center Biorizon. Relement zet biomassaresiduen om in hoogwaardige bio-aromaten. Deze functionele bio-aromaten zijn niet alleen veel duurzamer, maar vooral ook kwalitatief beter: verf wordt bijvoorbeeld beter bestand tegen zonlicht en isolatieschuim wordt sterker.


Clean Water Global

Clean Water GlobalClean Water Global is de oplossing voor de schilderssector om een einde te maken aan de verontreiniging van water met chemische stoffen afkomstig van verfproducten. Door een gebrek aan informatie lozen schilders en schildersbedrijven hun verfspoelwater nog vaak in de riool. Met bestanddelen als acryl (ook wel microplastics genoemd) titaniumdioxiden, pigmenten en zware metalen is het meer dan duidelijk dat verfspoelwater ver weg moet blijven van zeeën, oceanen en drinkwater. Clean Water Global biedt een eenvoudige, logistieke oplossing waarbij iedereen met zeer weinig inspanning en met een goed rendement voor alle partijen kan bijdragen aan een betere toekomst.


deCokerije

deCokerijeZet een aantal vakspecialisten met een gezamenlijke ervaring van ruim 100 jaar bij elkaar en laat ze een aantal olieproducten ontwikkelen die: • Aan de hoogste kwaliteitseisen voldoen. • Uitsluitend natuurlijke, duurzame grondstoffen bevatten. • Weinig of geen oplosmiddelen bevatten. • Prettig te verwerken zijn. • Makkelijk én onderbouwd aan de gebruiker, u dus, uitgelegd kunnen worden. Het resultaat van dit initiatief werd “deCokerije”. De naam verwijst naar het op ambachtelijke wijze verkoken van de verschillende oliesoorten en harsen waardoor ieder product juist die eigenschappen krijgt die voor de betreffende toepassing gewenst is.


Corsair

Corsair Corsair Group is een internationaal consortium van bedrijven gericht op het ontwikkelen van oplossingen op het gebied van plastic afval, luchtvervuiling, watervervuiling en klimaatverandering. Het hoofdkantoor is gevestigd in Bangkok, Thailand en het Europese hoofdkantoor in Amsterdam en heeft wereldwijd meer dan 85 werknemers. Corsair richt zicht op het coördineren, ontwikkelen en financieren van milieuvriendelijke en ecologisch verantwoorde bedrijven en projecten.


DKG Groep

DKG GroepDKG is de groep achter de succesvolle Nederlandse merken Bruynzeel Keukens en Keller Keukens. DKG De Keukenfabriek in Bergen op Zoom is het kloppend hart van DKG. De ambitie van DKG is om de Benelux keukenindustrie te transformeren door duurzame oplossingen de norm te maken voor zowel de productie als de levering van hoogwaardige keukenproducten.


Euronitrile

Euronitrile ondersteunt gezondheidsinstellingen in hun doelen om CO2 neutraal te opereren en afval te verminderen. Samen met deze ziekenhuizen en gezondheidsinstellingen ontwerpt Euronitrile biobased oplossingen en implementeert het een reeks acties om de klimaatvoetafdruk van de gezondheidszorg te verkleinen.


GP Stainless

GP StainlessGP Stainless Group BV is opgericht door twee enthousiaste ondernemers. De kracht van GP schuilt in het feit dat het een full service onderneming is. Van 3D tekenen en engineering tot en met het turn-key opleveren van de producten, alles wordt in eigen beheer gedaan. Van verspanende werkzaamheden tot aan het compleet opleveren van bijvoorbeeld een turn-key machinelijn; GP heeft een zeer uitgebreid programma. Daarnaast is GP Stainless Group BV bekend met zowel de Food als Pharma markt. Uiteraard is het van groot belang dat er zorgvuldig wordt omgegaan met het milieu. Om daarin een rol te spelen, adviseert GP Stainless Group BV duurzame en milieubewuste onderdelen welke toegepast kunnen worden in uw constructie of machine.


Greenager+

Greenager+Innovation driver achter GREENAGER + is Johan Strackx, sinds 1980 actief in de bouwwereld. Greenager + helpt bij het ontwikkelen van innovatieve, circulaire en klimaatvriendelijke oplossingen voor bouwprojecten. Begin jaren negentig is GREENAGER+ zich gaan toeleggen op klimaatvriendelijkheid en arbeidscomfort. In eerste instantie op thermisch isolerende mortels, later ook op akoestische- en brandwerende isolatie, wandisolatie, dekvloeren, vloei-mortels en bouwsystemen. Meer en meer werd de focus gelegd op klimaatvriendelijkheid, CO2-neutraliteit, circulariteit en het elimineren van cement en nieuwe materialen. Zo maakt GREENAGER+ ondertussen tal van producten op basis van kalk en bio binders en gebruiken we als maar meer bio – en recycle materialen en reststromen als vulstof.


Green Recycling Company

Green Recycling CompanyHoe stoppen we de afvalstroom van elektriciteitskabels? Deze vraag bracht ons op een duurzaam idee. Een paar maanden later was Green Recycling Company geboren. Wij zijn de eerste pvc afvalverwerker van Nederland die bouwblokken produceert van gerecycled pvc materiaal en gaan voor een circulaire economie. Het doel van Green Recycling Company is om kabelafval te verwerken tot nieuwe producten maar ook om een dienst aan te bieden aan andere kabelrecyclers om een veel grotere stroom aan kabelafval een nieuw leven te kunnen geven. Dit met als doel om kabelrecycling in Nederland significant te verduurzamen.


IKO

IKOIKO is een toonaangevende producent van dakbedekkingsmaterialen, isolatie en waterdichtingsoplossingen. Met meer dan 30 fabrieken en 4500 werknemers wereldwijd is IKO een speler van wereldformaat. Het hoofdkantoor is gevestigd in Toronto, Canada.


Lumiforte

LumiforteLumiforte ontwikkelt, produceert en verkoopt innovatieve coatings en belijningsproducten. Onze klanten zijn distributeurs, dealers, aannemers en groothandels over de hele wereld. De tuinbouw coatings (ReduSystems en Sudlac) zorgen voor een beter kasklimaat tijdens de productie van groenten, fruit en bloemen. We richten ons op de internationale tuinbouwsector en exporteren onze producten naar meer dan 70 landen. In Europa zijn wij actief als specialist in de belijning van sportvelden (Selectline). Lumiforte heeft twee state-of-the-art productielocaties in Nederland en Frankrijk. Wij bieden werk aan ruim 70 werknemers. Alle benodigde bedrijfsonderdelen (R&D, productie, marketing, verkoop en logistiek) hebben we in eigen huis. Onze verkoopkantoren zijn gevestigd in Nederland, Frankrijk, Spanje, Rusland, Mexico, Canada, China en Japan.


Chemploy & ChemxPro

Chemploy & ChemxProChemploy richt zich op het verbinden van professionals en bedrijven in de chemie, food, farma, medical devices en biotech in Nederland, België en Duitsland en bemiddelt in rollen op het gebied van techniek, wetenschap, commercie en management. Professionals zijn in dienst bij Chemploy en kunnen worden ingezet op flexibele basis bij opdrachtgevers of maken deel uit van de engineering teams van ChemXpro. ChemXpro biedt diverse engineering diensten aan zoals ontwerpstudies, product- en procesoptimalisaties en veiligheidstudies. Bij Chemxpro begint alles met het verkrijgen van proces- en productbegrip. Daaruit volgt een plan en de implementatie met een multidisciplinair team.


PreZero

PreZeroWaar anderen afval zien, zien wij nieuwe grondstoffen. Wij zorgen dat er steeds meer wordt hergebruikt van wat we met z’n allen weggooien. Zo maken we de weg vrij voor een samenleving die minder grondstoffen nodig heeft. En meer circulair wordt. In 11 landen werken we met ruim 30.000 collega’s aan het sluiten van kringlopen. Zo besparen we grondstoffen. PreZero is onderdeel van de Schwarz Groep, een van de toonaangevende foodretailbedrijven in Europa. De Schwarz Groep heeft alle stadia van de kringloop in eigen hand: van productie en detailhandel tot afval- en recyclingmanagement.


Queenels

QueenelsQueenels Europe B.V. is ontstaan vanuit de drive om een positieve bijdrage te leveren aan de uitdagingen waar we momenteel in Nederland voor staan. Wij introduceren in Nederland het gecertificeerde Queenels Bouwsysteem. Dit systeem biedt een snelle, duurzame, circulaire, stikstofvrije en kostenefficiënte manier van bouwen. Onze Queenels SIP-panelen (SIPS) zijn constructief dragende elementen die geproduceerd worden in onze fabriek in Europa.


Rodenburg Tony Starch

Rodenburg Tony StarchTony Starch, een divisie van Rodenburg, realiseert een proeffabriek voor het testen en produceren van DAS, een platformmolecuul afgeleid van zetmeel. Deze molecule kan niet alleen fossiele chemicaliën vervangen, maar vormt ook een alternatief voor chemicaliën die vervuilend, gevaarlijk en niet biologisch afbreekbaar zijn. DAS is een echt groen product. De enige inputstromen voor het gepatenteerde productieproces van Tony Starch's gepatenteerde productieproces zijn plantaardig zetmeel en groene elektriciteit. De enige uitvoerstroom is DAS en het enige bijproduct is waterstof. Dankzij dit elegante productieproces proces hebben we een schaalbare technologie gecreëerd voor een product met een concurrerende prijs in vergelijking met de vervuilende producten die het vervangt.


Van Haperen Dakbedekking

Van Haperen DakbedekkingVan Haperen dakbedekkingen b.v., opgericht in 1975, is een bedrijf wat al jaren innoverend en vernieuwend is. Dit telt voor systemen, materialen en materieel maar ook voor arbeids-, logistieke- en communicatie processen. Wij zijn trots op ons team welke voor een groot deel al lange tijd bij ons werkzaam is en het perfecte visitekaartje is van ons bedrijf. Wij leiden onze dakdekkers op tot all-round dakdekker zodat we onze klanten een advies op maat kunnen verstrekken met het meest geschikte type daksysteem en kunnen deze dan ook voorzien van platte daken met Bitumen dakbedekkingen, diverse Kunststof dakbedekkingen en/of EPDM dakbedekking. Ook worden door ons hellende daken voorzien van Dakpannen en Leienbedekkingen. Tevens op het gebied van veiligheidssystemen beschikken wij over gecertificeerde medewerkers welke deze kunnen aanbrengen , inspecteren en keuren. Samen moeten wij het dan ook realiseren vandaar onze slogan SAMEN NAAR DE TOP , dit is waar wij in geloven door samen met ons team , onze partners , de klant en andere betrokkenen naar elkaar te luisteren , elkaars mogelijkheden te benutten en elkaars wensen en eisen te bespreken zodat we een optimaal eindresultaat gaan behalen.


VenFeld

VenFeldVenFeld is een ervaren, innovatieve aanbieder van duurzame energie oplossingen, met de zon – onze oneindige energiebron – als basis. Van oriëntatie en ontwikkeling tot realisatie, inclusief financiering, onderhoud en verzekering. Eindresultaat? Een financieel passende reductie van C02 met sterk verminderde afhankelijkheid van fossiele brandstoffen.


Water Future

Water FutureWater Future (WF) onderzoekt, ontwikkelt, produceert en verkoopt betaalbare waterzuiveringssystemen voor kassenbouw, landbouw, industrie en de derde wereld. Het WF-systeem zuivert het water en zorgt voor de terugwinning van kostbare grondstoffen, waardoor een besparing gerealiseerd wordt. Hiermee willen wij onze bijdrage leveren aan het oplossen van zoetwaterschaarste wereldwijd en een betere toegankelijk van zuiver water voor iedereen. Onze expertise lost bodemverzilting op en stimuleert watercirculariteit. Als ultieme partner in duurzame innovatie overtreffen we de huidige technologische standaarden en zijn we gespecialiseerd in circulair grondstoffenbeheer en geavanceerde wateroplossingen.


WPT Biobased

WPT BiobasedIn de Europese agro- en sierteeltmarkt wordt per jaar ongeveer 250.000 ton plastic gebruikt. Hiervan worden emmers, trays, potten, clips en verpakkingen gemaakt. Het inzamelen, vervoeren en recyclen van gebruikt plastic afval is ook een belasting voor het milieu. Bovendien is het inzamelen van plastic afval niet altijd gebruikelijk binnen en buiten Europa. Het gebruik van een alternatief is vaak niet mogelijk binnen de agro- en sierteeltbranche. Een sterk, biobased, biologisch afbreekbaar en watervast alternatief voor bestaande verpakkingen, logistieke middelen en ondersteuningsmiddelen, WPT Biobased weet zeker dat deze oplossing bijdraagt aan een circulaire economie in de agro- en sierteeltbranche. Voor de toekomst wil WPT Biobased bijdragen aan de plasticvrije plant, waarbij tijdens de teelt en levering van de plant geen plastic meer nodig is. WPT Biobased zorgt voor de vertaalslag van productontwikkeling en productie naar de markt. Het bedrijf test de ontwikkelde producten en bewerkt de marktintroductie.


Tarkett

TarkettBij Tarkett geloven we in een mooiere wereld door te luisteren naar de mens en de aarde. Al meer dan 140 jaar ontwikkelen we vloeren van topkwaliteit die niet alleen de wereld om ons heen mooier maakt, maar dragen we ook onze visie uit op natuur en milieu.


MEAM

MEAMMEAM biedt microgolftechnologie voor industriële processen.


Jiffy Group

Jiffy GroupJiffy is onderdeel van de internationale Jiffy Group die substraten en systemen voor plantvermeerdering ontwikkelt, produceert en verkoopt.


Avans

AvansAls kennisinstelling ontwikkelt Avans we nieuwe kennis voor onderwijs en samenleving. Hiervoor doen lectoren, docentonderzoekers en studenten praktijkgericht onderzoek voor bedrijven, overheden en maatschappelijke organisaties. De resultaten van het onderzoek implementeert Avans in hun onderwijs. Onderzoek doen ze in verschillende lectoraten. De meeste zijn ondergebracht bij Avans' expertisecentra.


Dutch Water Tech

Dutch Water TechDutch Water Tech is gespecialiseerd in de biologische en duurzame aanpak van problemen bij oppervlaktewateren en wat daarop uitkomt. Projecten variëren van projecten in grote waterpartijen tot de duurzame aanpak van stank bij rioleringsstelsels. Zo helpen zij gemeentes, waterschappen en overheidsgelieerde diensten op het gebied van waterkwaliteit en biodiversiteit. Daarbij gebruiken ze duurzame middelen, zoals waterplanten of bacteriën die sliblagen afbreken, maar ook producten voor oeverbescherming van biopolymeren, zoals een kooi om waterplanten in parkvijvers te beschermen tegen vraat door ganzen. Dutch Water Tech, een BioVoice winnaar, is al gevestigd in Bergen op Zoom. CEO Mark den Dubbelden: ‘Ik had wel eerder gehoord van de Green Chemistry Campus, maar pas sinds BioVoice kwam ik erachter hoe waardevol het netwerk van de community voor ons kan zijn.Samen met Rodenburg Biopolymers gaan we nu een product ontwikkelen voor de oesterkweek.”


Bio4Pack

Bio4PackBio4Pack ontwikkelt biobased en composteerbare verpakkingen met het hoogst mogelijke gehalte aan hernieuwbare grondstoffen. Van verpakkingen voor mueslirepen tot de verpakking van fruit en van draagtasjes tot zakken waar aardappelen in worden verpakt. Binnen de Campus Community wil het in Duitsland en Nederland gevestigde bedrijf kennis en onderzoeken uitwisselen.


Gooskens Hout

Gooskens HoutVurenhout is een veel toegepaste houtsoort die in Nederland volop verkrijgbaar is. Het hout is echter niet bestand tegen weersinvloeden en wordt daarom niet vaak onbehandeld toegepast. Met polytreat wordt getracht het levensduur van vurenhout te verlengen. Polytreat is het polymeriseren van pyrrool op het houtoppervlak, hierbij ontstaat polypyrrool dat het hout naast bescherming ook een matte zwarte kleur geeft. Polypyrrool is een bijzondere polymeer met een aantal bijzondere eigenschappen waaronder (UV) stralings-absorptie en –reflectie en zo ook dus zonlicht. Pyrrool kan gewonnen worden uit biomassa. We zien in GCC een partner die ons kan ondersteunen in het uitvoeren van veroudering- en duurzaamheidstesten, de biologische herkomst van pyrrool, proces optimalisatie en mogelijk ook LCA analyses.


Nettenergy BV

Nettenergy BVNettenergy produceert duurzame energie en grondstoffen uit plantaardige biomassa. Het heeft zich gespecialiseerd in het ontwikkelen van de innovatieve flash pyrolyse technologie PyroFlash, het produceren van hoogwaardige pyrolyse olie en het toepassen van pyrolyse-olie in dieselmotoren en warmte-krachtkoppeling (WKK). Nettenergy richt zich op lokale markten waarbij de grondstof (hout, gras, gewasresten) voor het pyrolyse proces al aanwezig zijn. Nettenergy wil de eigenaren van deze grondstof (gemeentes, bosbeheerders, landbouwers) in staat stellen zelf elektriciteit en warmte op te wekken. Hiervoor wordt gewerkt vanuit een uniek concept: de mobiele pyrolyse installatie.