Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Nieuws

18-05-2021

Dutch Water Tech maakt biobased waterplanteilanden op Green Chemistry Campus dankzij stimuleringsregeling

Dutch Water Tech uit Bergen op Zoom bouwt samen met de Green Chemistry Campus duurzame, drijvende waterplanteilanden. Het bedrijf krijgt hiervoor een bijdrage uit de ‘Stimuleringsregeling Biobased Economy – Green Chemistry Campus’ van de gemeente Bergen op Zoom. Het uiteindelijke doel: de waterkwaliteit en biodiversiteit in Nederlandse gemeenten verbeteren met waterplanteilanden op basis van 100% circulaire materialen.

Lees verder

07-05-2021

Nieuwe expert biobased productontwikkeling: Henri Grünbauer

De Green Chemistry Campus heeft een nieuwe expert die ondernemers die werken aan biobased of circulaire innovaties kan helpen met productontwikkeling: Henri Grünbauer. Henri is een zeer ervaren chemisch productontwikkelaar. Vanuit technisch-wetenschappelijke expertise adviseert hij onafhankelijk over de ontwikkeling van chemische producten op basis van tweede en derde generatie biogrondstoffen.

Lees verder

15-04-2021

Biobased verpakkingen voor het waterleidingsysteem: duurzamer, efficiënter & goedkoper

Een consortium van zes partijen, waaronder de Green Chemistry Campus, onderzoekt in de eerste helft van 2021 hoe biologisch afbreekbare verpakkingen het waterleidingsysteem kunnen verduurzamen. Vandaag overhandigde de Zeeuwse gedeputeerde Jo-Annes de Bat symbolisch de subsidiebeschikking aan Kathleen Metz, directeur van projectleider Prince Kunststof Infra in het kader van het investeringsprogramma ‘Zeeland in Stroomversnelling’.

Lees verder

15-04-2021

Green Matchmaking: bedrijf vond student voor duurzame samenwerking

Het Green Matchmaking event dat op 13 april plaatsvond, was met 92 enthousiaste deelnemers een succes. Die dag ontmoetten 65 studenten van 31 opleidingen virtueel 27 bedrijven met 38 stagevacatures. Dit resulteerde in 52 speeddates. Daarnaast namen 34 deelnemers deel aan de rondetafelsessie waar de vraag “Hoe zien jullie de samenwerking tussen het biobased bedrijfsleven en het onderwijs en wat mist er?” centraal stond.

Lees verder

Volgende pagina