Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Nieuws

10-09-2021

Nieuw teamlid: Andreas Nowak – Projectleider Analyse- & Applicatielabs

De Campus verwelkomt Andreas Nowak. Andreas is een ervaren manager met een achtergrond in de petrochemie. Vanuit de Campus werkt Andreas de komende maanden samen met Shared Research Center Biorizon en Centre of Expertise Biobased Economy aan het vergroten van de synergie tussen de huidige analyse- en applicatielaboratoria.

Lees verder

07-09-2021

Jiffy Group sluit zich aan bij Green Chemistry Campus Community

Onlangs is Jiffy toegetreden tot de Green Chemistry Campus Community. Jiffy, dat internationaal actief is in de tuinbouwsector, ontwikkelt en produceert innovatieve en duurzame substraten en teeltsystemen. De Nederlandse tak van Jiffy nam dit jaar deel aan de derde editie van het BioVoice programma dat vragen van grote bedrijven koppelt aan oplossingen van MKB-bedrijven. Via de Campus zoekt Jiffy biobased materialen als grondstof voor potgrond en andere substraattoepassingen.

Lees verder

22-07-2021

Impershield en Natural Plastics ontwikkelen 100% biobased onkruidbeheersing op Green Chemistry Campus

Impershield Europe uit Bergen op Zoom en Natural Plastics International uit Heemskerk gaan op de Green Chemistry Campus een volledig biobased onkruidbeheersmiddel doorontwikkelen tot een marktklaar product. Impershield krijgt hiervoor een bijdrage uit de ‘Stimuleringsregeling Biobased Economy’ van de gemeente Bergen op Zoom en provincie Noord-Brabant. Het doel: een milieuvriendelijk en betaalbaar middel dat bestrating vijf tot acht jaar onkruidvrij houdt.

Lees verder

20-07-2021

TerraWatt Biochar start pyrolysepilot op Green Chemistry Campus voor ontwikkeling van CO2-negatief asfalt

TerraWatt Biochar gaat op de Green Chemistry Campus aan de slag met een pilot rond de productie van biochar uit biogrondstoffen. Het bedrijf krijgt hiervoor een bijdrage uit de ‘Stimuleringsregeling Biobased Economy’. Biochar legt koolstof uit biomassa vast en verlaagt zo uitstoot van CO2. De biochar kan toegepast worden bij het verbeteren van de bodemkwaliteit en absorberen van stikstof. Het uiteindelijke doel: grootschalige productie van CO2-negatief asfalt en biochar uit reststromen zoals bermgras.

Lees verder

Volgende pagina