Samen de circulaire economie versnellen

Projecten

De eerste drie grote projecten zijn van start gegaan op de Campus.

Het betreft een project, genaamd BIO-CAPPP, met onder andere Vito (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) en TNO waar we met veel MKB bedrijven de komende 3 jaar duurzame chemische bouwstenen ontwikkelen en toepassen in producten voor onder meer de bouw- en textielsector. Meer informatie lees je hier

Het tweede mooie project is samen met TNO en Vertoro. In dit project wordt van onder andere bieten, stro of andere biobased materialen, zogeheten lignine-olie gemaakt. Dat is, net als ruwe olie, weliswaar geen eindproduct maar na verdere bewerking is lignine-olie wel de bio-basis voor brandstoffen, chemicaliën en materialen. Klik hier voor meer informatie.

Het laatste project wat onlangs gestart is een gezamenlijk project met TNO gericht op het ontwikkelen en realiseren van biobased grondstoffen voor toepassingen in de bouwsector. Houd deze pagina in de gaten voor meer informatie.

En er is goed nieuws voor alle organisaties en ondernemers die actief zijn met vernieuwende projectideeën in de grondstoffentransitie. Er zijn diverse mogelijkheden om aan te sluiten bij onze projecten. Mocht je hier meer over willen weten, neem dan contact met Kathalijne Kollen Kathalijne@greenchemistrycampus.com 

Daarnaast zijn er vele nieuwe openstellingen van (Europese) subsidieprogramma’s. Onlangs is bekend gemaakt dat het Just Transition Fund definitief een aantal openstellingen heeft vanaf April. Meer daarover lees je hier.