Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Team

Het team van de Green Chemistry Campus stelt zich voor:


Marcel Ernes – Interim Director Sales & Marketing

Graag draag ik mijn steentje bij aan de realisatie van een bio-circulaire economie. Een wereld waarin we met elkaar zorg dragen voor de grondstoffen die onze planeet te bieden heeft; ook onze toekomstige generaties moeten een goed leven kunnen hebben. Als de chemie kan helpen om fossiele grondstoffen te vervangen door een hernieuwbaar alternatief, kunnen we een èchte bijdrage leveren.


Arjan Oostvogels – Interim Director Operations & EHSS

Arjan OostvogelsIn de dagelijkse praktijk houd ik mij bezig met het zo optimaal mogelijk faciliteren van onze community members. Praktisch betekent dat met name gericht zijn op het beheer en onderhoud van de faciliteiten op de Green Chemistry Campus, het beheer van en toezicht op de Service Level Agreements (SLA’s) met onze partners en het beheer van en toezicht op de geldende zorgsysteemprocedure en -instructies. Daarnaast zijn voor mij het beleid en de uitvoering van de verdere verduurzaming van de GCC belangrijke aandachtsgebieden.


Luuk van Schijndel – Technisch Accountmanager

Het doel van duurzame chemie is voor iedereen anders. Een lagere footprint, een kostenbesparing of minder grondstofverspilling. Een gemene deler is de gedrevenheid om nieuwe technologie, grondstoffen en processen bij elkaar te brengen om deze doelen te realiseren. Dat maakt het mooi: verschillende drijfveren, een gemeenschappelijke passie voor chemie en technologie. Het is mijn doel om met de faciliteiten en expertise van de Campus ondernemers te helpen om hun innovaties versneld succesvol op de markt te krijgen.


Sadaf Achakzai – Junior manager technisch acquisitie

Sadaf AchakzaiChemisch technologe, BSc HZ-University of applied sciences. Voor GCC ga ik mij toeleggen op het beheer van contacten met zowel onze huidige community members als ook met het aanwerven van nieuwe relaties. De goede zorg voor het nakomen van de afspraken met onze zakelijke en toekomstige partners heeft een hoge prioriteit. Verder ben ik inzetbaar voor het begeleiden van projecten en voor analytisch support. Tevens ben ik ook betrokken bij het BioVoice programma. Graag wil ik mijn omgeving stimuleren duurzaam te leven, de aarde niet verder op te gebruiken maar door slimme technologie en verstandiger materiaalgebruik, beter en duurzamer om te gaan met onze natuurlijke grondstoffen.


Emke Mol – Marketing & communicatie manager

Emke MolVan de positionering van de GCC tot het mede ontwikkelen van diensten, van evenementen organiseren tot PR en van stakeholder management tot social media. Kortom, ik houd me bezig met alles wat met MarCom te maken heeft. Niet alleen voor de GCC, maar ook voor het op de GCC gevestigde Shared Research Center Biorizon. Bij GCC komt alles wat ik belangrijk vind samen: duurzaamheid, innovatie, ondernemerschap, enthousiasme en gedrevenheid.


Petra Vermunt – Marketing communications specialist

Petra VermuntIn het GCC MarCom traject houd ik mij specifiek bezig het realiseren van creatieve- en productiegerichte processen. Ik kom uit de internationale marketinghoek in de chemische industrie en ben daarna werkzaam geweest bij diverse marketing communicatie bureaus. Met veel plezier ben ik nu ook betrokken bij het uitdragen van de circulaire, biobased community; het is een voorrecht om mee te werken aan de activiteiten van een biobased frontrunner als de Green Chemistry Campus.


Corné van Loenhout – Consultant

Ik heb een sterke voorkeur voor de grondbeginselen van de cradle to cradle filosofie. Een juiste toepassing van hernieuwbare grondstoffen, verantwoord water- en energiegebruik en respect voor onze leefomgeving in de meest brede zin van het woord. Ik werk onder andere aan de transitie van de grafische industrie (lineair wordt circulair). Mijn kracht schuilt in mijn netwerk, de natuurlijke behoefte om behulpzaam te zijn en mijn hands-on mentaliteit wanneer het gaat over persoonlijke- en bedrijfsontwikkeling. Ben je (beginnend) (biobased) ondernemer en heb je een vraag over de ontwikkeling van je onderneming of product? Ik help je graag!


Peter van der Ham – Adviseur

Peter van der HamAls adviseur houd ik mij bezig met het ontwikkelingen van groene projecten die passen binnen de focus van de GCC. Dit is vaak iets dat overleg met meerdere partijen behelst en daarom een lange adem vraagt. Zelf heb ik na een groene start als biotechnoloog begin jaren 80, inmiddels 35 prachtige jaren in de petrochemie mogen werken. De laatste jaren houd ik mij bezig met groene chemie, een nieuw terrein en een geweldige uitdaging om aan jonge chemici en chemisch technologen door te geven.

 


Eddie Clarijs – Verpakkingsdeskundige

Eddie ClarijsMijn specialisatie is het ontwikkeltraject van circulaire verpakkingen. Bijvoorbeeld verpakkingen die variabel zijn in de tijd die het kost om ze biologisch af te breken.


Vincent van den Bosch – Adviseur financiering en subsidies

Vincent van den BoschIk beschik over een brede ervaring in het aanvragen van gemeentelijke, regionale, nationale en Europese subsidies, fiscale mogelijkheden, financieringsmogelijkheden vanuit business angels, crowdfunding, Europese Investeringsbank, Wereldbank en andere banken.


Joop van Hesteren – Fysische-organisch chemicus

Joop van HesterenIk adviseer en begeleid bedrijven op het gebied van chemische productontwikkeling, waaronder plastics en coatings.


Joop Groen – Chemisch technoloog, bedrijfskundige (MBA) en ondernemer

Joop GroenBereikbaar voor advies op het gebied van biobased ontwikkelingen, netwerk in chemie, biobased en innovatie, chemische- en procestechnologie, biomassa sourcing/verwerking en toepassingen, business development, ondernemen en persoonlijke ontwikkeling individueel/team.