Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Team

Het team van de Green Chemistry Campus stelt zich voor:

Connie Paasse - Directeur

Connie is een ervaren manager uit de internationale, chemische industrie. Connie’s laatste functie was plant manager bij BP Chembel in Vlaanderen. Ze heeft in haar loopbaan zowel gewerkt met petrochemische als met hernieuwbare grondstoffen. Haar ervaring met het leiden van organisaties, het opzetten en uitvoeren van business strategieën en met de inzet van nieuwe technologie voor de duurzame benutting met grondstoffen maakt haar volgens de raad van commissarissen en aandeelhouders van de Campus bij uitstek geschikt om de Campus samen met het team de komende jaren verder uit te bouwen.


Marcel Ernes – Business Development Manager

Graag draag ik mijn steentje bij aan de realisatie van een bio-circulaire economie. Een wereld waarin we met elkaar zorg dragen voor de grondstoffen die onze planeet te bieden heeft; ook onze toekomstige generaties moeten een goed leven kunnen hebben. Als de chemie kan helpen om fossiele grondstoffen te vervangen door een hernieuwbaar alternatief, kunnen we een èchte bijdrage leveren.


Arjan Oostvogels – Operations & EHSS Manager

In de dagelijkse praktijk richt ik mij op het zo optimaal mogelijk faciliteren van onze communityleden. Praktisch gezien richt dit zich vooral op het beheer en onderhoud van de voorzieningen op de Green Chemistry Campus, het beheer en toezicht op de Service Level Agreements (SLA's) met onze partners en het beheer en toezicht op de geldende procedure en instructies van het zorgsysteem. Daarnaast zijn het beleid en de uitvoering van de verdere verduurzaming van de GCC voor mij belangrijke aandachtspunten.


Luuk van Schijndel – Technical Account Manager

Het doel van duurzame chemie is voor iedereen anders. Een lagere voetafdruk, kostenbesparing of minder verspilling van grondstoffen. Een gemeenschappelijke deler is de drive om nieuwe technologie, grondstoffen en processen samen te brengen om deze doelen te bereiken. Dat maakt het mooi: verschillende drijfveren, een gezamenlijke passie voor chemie en technologie. Het is mijn doel om ondernemers met de faciliteiten en expertise van de Campus te helpen om hun innovaties versneld en succesvol naar de markt te brengen.


Emke Mol – Marketing & communicatie manager

Emke MolVan de positionering van de GCC tot het mede ontwikkelen van diensten, van evenementen organiseren tot PR en van stakeholder management tot social media. Kortom, ik houd me bezig met alles wat met MarCom te maken heeft. Niet alleen voor de GCC, maar ook voor het op de GCC gevestigde Shared Research Center Biorizon. Bij GCC komt alles wat ik belangrijk vind samen: duurzaamheid, innovatie, ondernemerschap, enthousiasme en gedrevenheid.


Petra Vermunt – Marketing communications specialist

In het GCC MarCom traject houd ik mij specifiek bezig het realiseren van creatieve- en productiegerichte processen. Ik kom uit de internationale marketinghoek in de chemische industrie en ben daarna werkzaam geweest bij diverse marketing communicatie bureaus. Met veel plezier ben ik nu ook betrokken bij het uitdragen van de circulaire, biobased community; het is een voorrecht om mee te werken aan de activiteiten van een biobased frontrunner als de Green Chemistry Campus.


Corné van Loenhout – Consultant

Ik heb een sterke voorkeur voor de grondbeginselen van de cradle to cradle filosofie. Een juiste toepassing van hernieuwbare grondstoffen, verantwoord water- en energiegebruik en respect voor onze leefomgeving in de meest brede zin van het woord. Ik werk onder andere aan de transitie van de grafische industrie (lineair wordt circulair). Mijn kracht schuilt in mijn netwerk, de natuurlijke behoefte om behulpzaam te zijn en mijn hands-on mentaliteit wanneer het gaat over persoonlijke- en bedrijfsontwikkeling. Ben je (beginnend) (biobased) ondernemer en heb je een vraag over de ontwikkeling van je onderneming of product? Ik help je graag!

 


Joop Groen – Chemisch technoloog, bedrijfskundige (MBA) en ondernemer

Joop GroenBereikbaar voor advies op het gebied van biobased ontwikkelingen, netwerk in chemie, biobased en innovatie, chemische- en procestechnologie, biomassa sourcing/verwerking en toepassingen, business development, ondernemen en persoonlijke ontwikkeling individueel/team.


Eddie Clarijs – Verpakkingsdeskundige

Eddie ClarijsMijn specialisatie is het ontwikkeltraject van circulaire verpakkingen. Bijvoorbeeld verpakkingen die variabel zijn in de tijd die het kost om ze biologisch af te breken.