Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Team

Het team van de Green Chemistry Campus stelt zich voor:

Connie Paasse - Directeur

Connie is een ervaren manager uit de internationale, chemische industrie. Connie’s laatste functie was plant manager bij BP Chembel in Vlaanderen. Ze heeft in haar loopbaan zowel gewerkt met petrochemische als met hernieuwbare grondstoffen. Haar ervaring met het leiden van organisaties, het opzetten en uitvoeren van business strategieën en met de inzet van nieuwe technologie voor de duurzame benutting met grondstoffen maakt haar volgens de raad van commissarissen en aandeelhouders van de Campus bij uitstek geschikt om de Campus samen met het team de komende jaren verder uit te bouwen.


Arjan Oostvogels – Operations & EHSS Manager

In de dagelijkse praktijk richt ik mij op het zo optimaal mogelijk faciliteren van onze communityleden. Praktisch gezien richt dit zich vooral op het beheer en onderhoud van de voorzieningen op de Green Chemistry Campus, het beheer en toezicht op de Service Level Agreements (SLA's) met onze partners en het beheer en toezicht op de geldende procedure en instructies van het zorgsysteem. Daarnaast zijn het beleid en de uitvoering van de verdere verduurzaming van de GCC voor mij belangrijke aandachtspunten.


Sandra Corderí Gándara - Ligine-onderzoeker

Een van de belangrijkste uitdagingen voor de chemische sector is de overgang van fossiele naar hernieuwbare grondstoffen, waarbij de nadruk ligt op een hoog niveau van efficiëntie en hergebruik. Als onderzoeker bij VITO (Vlaamse Instelling voor Technologisch Onderzoek) en de Green Chemistry Campus draag ik graag bij aan deze overgang door het potentieel van lignine te onderzoeken voor de productie van biochemicaliën en materialen via efficiënte downstream processing.


Emke Mol – Marketing & communicatie manager

Emke MolVan de positionering van de GCC tot het mede ontwikkelen van diensten, van evenementen organiseren tot PR en van stakeholder management tot social media. Kortom, ik houd me bezig met alles wat met MarCom te maken heeft. Niet alleen voor de GCC, maar ook voor het op de GCC gevestigde Shared Research Center Biorizon. Bij GCC komt alles wat ik belangrijk vind samen: duurzaamheid, innovatie, ondernemerschap, enthousiasme en gedrevenheid.


Joop Groen – Chemisch technoloog, bedrijfskundige (MBA) en ondernemer

Joop GroenBereikbaar voor advies op het gebied van biobased ontwikkelingen, netwerk in chemie, biobased en innovatie, chemische- en procestechnologie, biomassa sourcing/verwerking en toepassingen, business development, ondernemen en persoonlijke ontwikkeling individueel/team.


Eddie Clarijs – Verpakkingsdeskundige

Eddie ClarijsMijn specialisatie is het ontwikkeltraject van circulaire verpakkingen. Bijvoorbeeld verpakkingen die variabel zijn in de tijd die het kost om ze biologisch af te breken.