Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Nieuws

11-06-2020

Petra Koenders wethouder Bergen op Zoom – Green Chemistry Campus krijgt ad interim duo-directie

De directeur van de Green Chemistry Campus, Petra Koenders, is onlangs geïnstalleerd als wethouder van de gemeente Bergen op Zoom. Dit betekent dat zij haar functie bij de Campus neerlegt. In overleg met de raad van commissarissen nemen Operational & EHSS manager Arjan Oostvogels en de onlangs aangetreden Business Development Manager Marcel Ernes samen de dagelijkse leiding op zich. De commissarissen en aandeelhouders beraden zich momenteel over een definitieve invulling.

Lees verder

10-06-2020

Lancering Green Chemistry Innovation Lab

Vandaag ontving de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom de status van iLab vanuit ChemistryNL. Dit Green Chemistry Innovation Lab is dé landingsplaats in Brabant en Zeeland waar jonge en innovatieve start-ups hun duurzame ideeën versneld en laagdrempelig kunnen ontwikkelen en opschalen. De eerste klant is een feit: Bionative Industries dat een biobased plasticvervanger ontwikkelt die 100% afbreekbaar is in water.

Lees verder

10-06-2020

Van snoeiafval tot handdesinfectie met krachtige plantinhoudsstoffen 

‘Laat ons de REST maar doen’. Vanuit die gedachte verwerkt VARTA Valorisatielab reststromen uit de tuinbouw en de agrarische sector tot nieuwe producten. Dat in het kader van ‘no waste’, duurzaamheid en het geloof in de kracht van planten. Dankzij een unieke samenwerking met TriStar Industries heeft dat een eerste nieuw product opgeleverd: een handdesinfectiemiddel met lauriergeur en een roze tintje. 

Lees verder

10-06-2020

De Green Chemistry heeft een stageplaats Milieu en Veiligheid

De Green Chemistry Campus heeft een stageplaats Milieu en Veiligheid. Tijdens deze stage ondersteun je onze Operationele EHSS (Environment Health Safety Security) manager bij taken rondom veiligheid, gezondheid en milieu. Ook ontwikkel je vernieuwde veiligheid- en milieumanagement systemen en analyseer je de risico-inventarisatie. Andere facetten zullen in samenspraak worden opgesteld rondom jouw leerdoelen en schoolcompetenties!

Lees verder

Vorige pagina  Volgende pagina