Nieuws

12-06-2019

paper Verpakkingen ‘Jip en Janneke’

Verpakkingen, ze zijn overal. Van eten tot elektronica tot bouwspullen, alles is verpakt. Een groot deel van deze verpakkingen zijn van plastic. Van al het plastic dat gebruikt wordt is ongeveer 40% een verpakking, met een gemiddelde levensduur van een half jaar. Al deze verpakkingen komen end-of-life ergens terecht. Een deel hiervan beland in de zee, waar het de welbekende plastic soep vormt. Mede hierdoor is plastic veel in het nieuws en wordt de problematiek steeds duidelijker. Er bestaat echter nog veel verwarring over plastic; Wat is het probleem? Wat is plastic precies? Waarom gebruiken we plastic? Wat zijn bio-plastics? Wat is de rol van de consument? En waar zitten de oplossingen? Deze paper geeft antwoord op deze complexe vragen. 

Lees verder

28-05-2019

1e ronde challenges BioVoice groot succes:

13 innovatiecontracten verdiend. Beschikbaar gesteld bedrag aan innovatievouchers verhoogd naar €125.000

Lees verder

30-04-2019

ELEKTROCHEMIE EN VERGROENING

Succesvolle GCC-minor van Hogeschool Rotterdam: De integratie van redoxflowbatterijen voor verduurzaming van Nederlandse huishoudens.

Lees verder

20-04-2019

Subsidieregeling MKB Innovatiestimulering Topsectoren Zus-Nederland

Ook in 2019 kunnen MKB’ers in Zuid-Nederland voor hun project in aanmerking komen voor MIT Zuid financiering. MKB’ers in Zuid-Nederland die willen starten met innovatie kunnen projecten indienen gericht op: Het uitvoeren van een Haalbaarheidsproject; Het uitvoeren van een R&D samenwerkingsproject op het gebied van onderzoek en ontwikkeling.

Lees verder

Vorige pagina  Volgende pagina

Initiatiefnemers van de Green Chemistry Campus

Rewin
Sabic
Gemeente Bergen op Zoom
Provincie Noord-Brabant