Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Nieuws

14-06-2021

Biorizon spin-off Relement haalt eerste kapitaalinvestering binnen

Biorizon spin-off Relement heeft zijn eerste kapitaalinvestering gerealiseerd. Relement produceert ingrediënten voor duurzame coatings en materialen. De investering stelt Relement in staat om partners te contracteren voor het opschalen van de monsterproductie en het versterken van de technologische ontwikkeling.

Lees verder

11-06-2021

3e ronde van BioVoice Innovatie & Business Booster resulteert in 105 pitches & 46 matches

Maar liefst 105 pitches zijn ingediend voor de challenges van Carbogen Amcis, Cosun, Cargill, Dow, Efteling, Renewi, SABIC, Sagro, Saver en Zorgsaam. 46 aanmeldingen voldeden aan de wensen van de challengers of hebben hen zelfs verrast. Deze 46 deelnemers zijn uitgenodigd voor een uitgebreide kennismaking met hun challenger om de oplossing te bespreken en de scope van de mogelijke samenwerking te bepalen. Na intensieve matchmakingsessies zien de grootbedrijven en de BioVoice experts in 19 van hen potentie om tot een innovatiecontract te komen. Zij zijn door naar de challenge weeks. 

Lees verder

18-05-2021

Dutch Water Tech maakt biobased waterplanteilanden op Green Chemistry Campus dankzij stimuleringsregeling

Dutch Water Tech uit Bergen op Zoom bouwt samen met de Green Chemistry Campus duurzame, drijvende waterplanteilanden. Het bedrijf krijgt hiervoor een bijdrage uit de ‘Stimuleringsregeling Biobased Economy – Green Chemistry Campus’ van de gemeente Bergen op Zoom. Het uiteindelijke doel: de waterkwaliteit en biodiversiteit in Nederlandse gemeenten verbeteren met waterplanteilanden op basis van 100% circulaire materialen.

Lees verder

07-05-2021

Nieuwe expert biobased productontwikkeling: Henri Grünbauer

De Green Chemistry Campus heeft een nieuwe expert die ondernemers die werken aan biobased of circulaire innovaties kan helpen met productontwikkeling: Henri Grünbauer. Henri is een zeer ervaren chemisch productontwikkelaar. Vanuit technisch-wetenschappelijke expertise adviseert hij onafhankelijk over de ontwikkeling van chemische producten op basis van tweede en derde generatie biogrondstoffen.

Lees verder

Vorige pagina  Volgende pagina