Hier werken we samen aan de versnelling
van de grondstoffentransitie

Nieuws

19-10-2022

Vanaf begin 2023 €60 miljoen voor de duurzame transitie in West-Brabant

In de grondstoffen- en energietransitie en de route naar biobased en circulair, staan organisaties voor grote uitdagingen, maar zeker ook kansen. Om het midden- en kleinbedrijf, non-profit organisaties, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en gemeenten in West-Noord-Brabant bij deze kansen te ondersteunen, komt via het Just Transition Fund vanaf 13 februari 2023 € 60 miljoen uit Europa voor innovatie, infrastructuur en arbeidsmarkt, waarvan 70% in 2023 wordt besteed.

Lees verder

13-10-2022

Nettenergy’s pilot met waterstof en biochar uit bermgras officieel geopend

Deze week is de pilot van onze community member Nettenergy om waterstof en biochar te produceren uit bermgras officieel geopend door Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan de Rijn.

Lees verder

10-10-2022

Nieuwe apparatuur op Green Chemistry Campus om biobased polymeren te testen en verwerken

De Green Chemistry Campus heeft een nieuwe laboratorium extruder en spuitgietmachine aangeschaft om biobased polymeren op basis van lignine te testen en verwerken. De apparatuur is aangeschaft door de Campus in samenwerking met Biorizon co-initiator VITO en Avans Hogeschool als onderdeel van de Regio Deal Midden- en West- Brabant Makes and Moves.

Lees verder

15-09-2022

Evodos biedt innovatieve scheidingstechnologie voor circulaire algenproductie en voedingsmiddelenindustrie

Evodos blijft innoveren! Het bedrijf, dat innovatieve apparatuur ontwikkelt en bouwt om vaste deeltjes uit vloeistoffen te halen, lanceert de Evodos 10.5. De algenindustrie is geïnteresseerd doordat de technologie van Evodos niet alleen heel efficiënt is en energie bespaart, maar ook de fragiele cellen waarin zich waardevolle stoffen bevinden, respecteert. Dit is iets wat ook de voedingsmiddelenindustrie aanspreekt.

Lees verder

Vorige pagina  Volgende pagina