Samen de circulaire economie versnellen

Nieuws

18-04-2024

Impershield biobased impregneermiddelen en coatings: geïnspireerd door de Maya’s, doorontwikkeld in West-Brabant

Impershield wil bijdragen aan een inclusieve en volhoudbare maatschappij en biedt verschillende sectoren mogelijkheden om hun producten en projecten groener te maken.

Lees verder

16-04-2024

Circulaire economie in de praktijk: vijf soorten afval recyclen tot tientallen nieuwe producten

De circulaire economie is met vlagen ongrijpbaar. Een wereld waarin ‘afval niet bestaat’, hoe ziet die er eigenlijk uit? Wat ons betreft begint zo’n grote vraag, met kleine voorbeelden. Want er is al veel mogelijk op het gebied van afval recyclen tot hoogwaardige producten.

Lees verder

11-04-2024

Rabobank MKB duurzaamheidsbijdrage en transitiefonds

Rabobank helpt ondernemers met de uitdagingen en kansen van deze tijd. Rabobank biedt ondernemers verschillende programma’s, instrumenten en financieringsmogelijkheden aan die specifiek gericht zijn op duurzaam ondernemen. Twee voorbeelden hiervan zijn de Rabo MKB Duurzaamheidsbijdrage en Rabo Transitiefonds.

Lees verder

11-04-2024

Arnold & Siedsma - Ondersteuning bij intellectueel eigendomsrechtelijke vraagtstukken

Als niet naast de energietransitie ook de grondstoffentransitie wordt gerealiseerd, worden klimaatdoelen niet gehaald. Immers, voor de energietransitie zijn onder andere zonnepanelen, windmolens, batterijen en isolatiemateriaal nodig. Daarvoor zijn grondstoffen nodig die steeds minder beschikbaar zijn. Om de klimaatdoelen te halen moeten de grondstoffen, nodig voor de energietransitie, daarom worden hergebruikt en/of gerecycled.

Lees verder

Volgende pagina