Locatie

De Green Chemistry Campus is gevestigd op het terrein van SABIC in Bergen op Zoom, een van 's werelds meest toonaangevende producenten van chemicaliën, meststoffen en kunststoffen. Het terrein is daardoor volledig ingericht op het opschalen van biobased innovaties qua infrastructuur, vergunningen en mogelijkheden.

Biobased Delta: chemische sweet spot van de wereld

De Campus maakt deel uit van de Biobased Delta. Nergens ter wereld is er een regio die zo geschikt is voor het verwaarden van suikers naar biobased bouwstenen voor de chemie. Biomassa is beschikbaar, hoogwaardige kennis is aanwezig, de logistieke verbindingen zijn uitstekend en de markt is nabij doordat de regio deel uitmaakt van het grootste chemische cluster ter wereld.

De Green Chemistry Campus (chemie), Nieuw Prinsenland (behandeling van biomassa) en Moerdijk (haven) vormen samen een biobased corridor waar de hele waardeketen van 'biomassa tot kassa' samenkomt.

Klinkt dit als de ideale locatie voor uw bedrijf? Neem dan contact met ons team voor een kennismakingsgesprek en rondleiding. 

Initiatiefnemers van de Green Chemistry Campus

Rewin
Sabic
Gemeente Bergen op Zoom
Provincie Noord-Brabant