Samen de circulaire economie versnellen

Team

Het team van de Green Chemistry Campus stelt zich voor. Zie de pagina contact voor contactgegevens. 


Jeroen de Lange - Directeur

Jeroen de Lange is een ervaren bestuurder die zowel in het bedrijfsleven als bij overheden zijn sporen heeft verdiend. Deze ervaring maakt hem bij uitstek geschikt om de Campus te leiden. Jeroen gaat samen met het team het businessplan van de Campus verder uitvoeren en in gesprek met huidige en potentiële aandeelhouders om de Campus door te ontwikkelen. 


Stefan Marteijn – Operationeel Manager

Als operationeel manager is Stefan het eerste aanspreekpunt voor de gebruikers, huurders en leveranciers van de Campus. Hij zorgt dat de faciliteiten van de Campus op orde zijn zodat we samen impact kunnen maken in de grondstoffentransitie. Daarnaast draagt hij zorg voor de veiligheid op de Campus.


Peggy de Neef – Verbinder van ondernemers

Peggy houdt zich bezig met het verbinden, stimuleren en faciliteren van ondernemers. Bijvoorbeeld door het organiseren van evenementen, maar ook door ondernemers met elkaar in contact te brengen en hun producten onder de aandacht te brengen. 

 


 

Mariam Ahmed - Verbinder in het onderwijs en educatie 

Mariam is betrokken bij de diverse onderwijsprogramma's die lopen via de Campus. Zij is in contact met de scholen en geeft de gastlessen op de Campus of op locatie. 


In onze demo facility werken de volgende mensen:

TNO / Biorizon: Marc Crockatt BSc (Hons) - Chief Technologist Sugars to Aromatics

Marc werkt binnen Shared Research Center Biorizon aan de omzetting van biomassa suikers naar aromaten via furanen; voornamelijk de omzetting van furanen naar aromaten. Zijn drijfveer: "Ik waardeer de schoonheid en complexe elegantie van cyclische systemen, en de koolstofcyclus is een van de belangrijkste in het leven. In de voorhoede van het onderzoek staan en ideeën ontwikkelen om op te lossen wat zonder twijfel een van de grootste moderne problemen is, stimuleert mij niet alleen maar geeft mij ook een enorm gevoel van voldoening."

 

 

 


TNO / Biorizon: Ing. Ivan Bakker - Research Technician

Ivan werkt binnen Shared Research Center Biorizon aan de omzetting van biomassasuikers naar aromaten via furanen. Zijn drijfveer: "Ik doe graag onderzoek om bij te dragen aan een duurzamere toekomst."

 


TNO / Biorizon: Ing. Margaux Tellez - Research Assistant

Margaux werkt binnen Shared Research Center Biorizon aan de omzetting van biomassasuikers naar aromaten via furanics. Haar drijfveer: "Mijn interesse in chemie en duurzaamheid komt voort uit het opgroeien op het eiland Bonaire in het Caribisch gebied. Door het zien van de stranden vol plastic en het verbleken van het koraal op onze riffen, wilde ik werken aan een duurzame industrie en samenleving."


Avans Hogeschool: Dr. Sandra Corderí Gándara - Researcher

Sandra werkt vanuit Avans Hogeschool aan lignine downstream processing (fractionering, solubilisering, zuivering en depolymerisering) voor verdere valorisatie in biogebaseerde chemicaliën en materialen. Haar drijfveer: "Een verschuiving van fossiele brandstoffen naar hernieuwbare bronnen is essentieel voor de ontwikkeling van een duurzame industrie en samenleving. Ik ben gepassioneerd om een kleine bijdrage te leveren aan deze transitie."


Avans Hogeschool: Eric Mattheussens - Onderzoeker Biobased Building Blocks & Products

Eric werkt vanuit het Centre of Expertise Biobased Economy Avans Hogeschool aan biobased bouwstenen en producten. Op de Campus begeleidt hij studenten die stage lopen op de Campus.