Business accelerator voor de opschaling van biobased innovaties

Stel uw vraag

Nieuws

01-10-2019

Succesvol BioVoice programma zorgt voor stormachtige groei Campus

Het aantal bedrijven dat op de Campus werkt aan het opschalen van biobased innovaties verdubbelde in een half jaar tijd. De reden? Het zeer succesvolle BioVoice programma. BioVoice verbindt innovatievraagstukken van grote(re) bedrijven aan oplossingen van kleine bedrijven en biedt vervolgens ook ondersteuning om dit te realiseren. Het resultaat: 13 innovatie-contracten en €125.000,- aan innovatievouchers. Begin 2020 start de volgende ronde. 

Lees verder

01-10-2019

Polymerization Shared Facility Pilot Plant zoekt bedrijven die willen opschalen of investeren

Green Chemistry Campus, REWIN en Wageningen Universiteit plannen de ontwikkeling van de eerste multi-purpose Polymerization Shared Facility Pilot Plant in Bergen op Zoom.In deze faciliteit kunnen nieuwe (bio)polymeren op sub-commerciële schaal worden geproduceerd. Het consortium zoekt nu bedrijven op het gebied van nieuwe (biobased) polymeren die geïnteresseerd zijn in het gebruik van deze infrastructuur of die aandeelhouder willen worden.

Lees verder

01-10-2019

Agro & Chemie over de groei van de Green Chemistry Campus

Nog geen jaar na het openen van de Demo Facility kampt de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom alweer met ruimtegebrek. “Als alle opties worden ingevuld die er nu liggen, zitten we vol”, zegt directeur Petra Koenders. “Vooral aan labruimte is extra behoefte. We hebben uitbreidingsplannen, zo gaan we binnenkort al extra zuurkasten bijplaatsen.”

Lees verder

10-09-2019

Overeenkomst Impershield en B&E Reiniging over duurzame beschermmiddelen

B&E Reiniging uit Yerseke voortaan dealer van de duurzame hydrofobeermiddelen van Impershield Europe. Daarover hebben beide bedrijven een overeenkomst gesloten. De waterafstotende middelen Stoneseal en Bioseal van Impershield beschermen minerale oppervlaktes tegen vuil, vocht en UV en hebben een 100% natuurlijke samenstelling. B&E Reiniging wordt de eerste dealer voor de regio Zeeland en omstreken.

Lees verder

Agenda

Green Chemistry Campus Community Members

TNO
Biorizon
BioTorTech BV
Centre of Expertise Biobased Economy
Groene Vaert
Green Chemistry Campus
Gova Handelskwekerij
Bamboe Events
Nimaro Ageno Consult
Nettenergy BV
Vibers
VITO
Rubia 100% Natural Colours
Impershield
Evodos Dynamic Settlers
Lightronics
Barrista Facilitair Bedrijf
Cyber Colloids
Alpha Packaging Europe
Gooskens Hout
Dutch Water Tech

Initiatiefnemers van de Green Chemistry Campus

Rewin
Sabic
Gemeente Bergen op Zoom
Provincie Noord-Brabant