Samen de circulaire economie versnellen

14-03-2024

Terugkijken: Kennissessie “De Grondstoffentransitie binnen het MKB”

Op 12 maart, in de Week van de Circulaire Economie, vond op de Campus de kennissessie De Grondstoffentransitie binnen het MKB plaats.

Jacco Vonhof, voorzitter MKB Nederland en Chantal Dietvorst – ten tije, Managing Director Ecosystems Development bij de Brabantse Ontwikkelings Maatschappij (BOM) gingen in gesprek met Thijs Rodenburg van Rodenburg Tony Starch en Joost Broeders van Baril Coatings.

Zij waren het allen eens over het feit dat Noord-Brabant de regio is waar het gebeurt. Hier vinden veel innovaties plaats en worden stappen gezet op het gebied van plantbased.

In 2050 moet Nederland volledig klimaatneutraal zijn en MKB bedrijven zoals Rodenburg Biopolymers en Baril Coatings bieden een onderdeel van de oplossing. Maar zij kunnen dit niet alleen….

De grondstoffentransitie wordt een succes als we er gezamenlijk aan werken. Deze kennissessie was daar een mooi voorbeeld van.

Wat hebben MKB bedrijven nu nodig om impact te kunnen maken in de grondstoffentransitie en hoe kunnen de overheid, belangenorganisaties zoals MKB Nederland  en organisaties als de BOM hierbij helpen?

Kijk hier de kennissessie terug: Green Chemistry Campus Grondstoffentransitie binnen het MKB (youtube.com)