Samen de circulaire economie versnellen

14-02-2023

Lars Middel: de stage op de Campus liet me van een restproduct een hoogwaardig product maken dat breed toegepast kan worden

Op de Campus lopen veel studenten stage. Tijd om kennis te maken! Met deze keer: Lars Middel, student Chemische Productinnovatie bij Avans Hogeschool / Centre of Expertise Biobased Economy die stage loopt bij VITO / Biorizon in de demo facility van de Campus.

Grondstoffentransitie

In de grondstoffentransitie wordt door partijen als VITO gewerkt aan technologieën om van reststromen weer grondstoffen te maken. Lars doet onder leiding van Sandra Corderí Gándara van VITO / Biorizon onderzoek naar biobased 3D printmaterialen.

Lignine vormt de basis. Dit is de stof die planten en bomen stevigheid geeft. Het komt in grote hoeveelheden vrij als restproduct van de papierverwerkende industrie.

Dankzij Lars’ onderzoek is er nu een blend die toegepast kan worden in een 3D-printer. Lars: “Het mooiste aan dit onderzoek vind ik dat je van een restproduct een hoogwaardig product maakt wat breed toegepast kan worden.”

Stage lopen op de Campus

Lars is enthousiast over zijn stage: “Ik vind het hartstikke fijn om hier stage te lopen. Het is een klein maar hecht team. De omgang met andere stagiairs is gezellig, we lunchen altijd samen. Je kunt altijd bij elkaar terecht voor vragen en iedereen helpt elkaar heel collegiaal. Je kunt altijd terecht voor vragen, maar je werkt heel zelfstandig en dan leer je ook het meeste. Ik zou het andere studenten zeker aanraden, absoluut!”

Wil je ook stage lopen op de Campus? Neem dan contact op met directeur Jeroen de Lange. Hij vertelt je er graag meer over.