Samen de circulaire economie versnellen

19-01-2023

Rodrigo Casas Pino: de stage op de Campus laat me bijdragen aan de transitie naar duurzaamheid

Op de Campus lopen veel studenten stage. Tijd om kennis te maken! Met deze keer: Rodrigo Casas Pino, student Biobased Chemistry & Technology bij Avans Hogeschool / Centre of Expertise Biobased Economy die stage loopt bij VITO / Biorizon in de demo facility van de Campus.

Grondstoffentransitie

In de grondstoffentransitie wordt door partijen als VITO gewerkt aan technologieën om van reststromen weer grondstoffen te maken. Rodrigo doet onder leiding van Sandra Corderí Gándara van VITO / Biorizon onderzoek naar nieuwe biologisch afbreekbare voedingsmiddelenverpakkingen op basis van lignine.

Lignine is de stof die planten en bomen stevigheid geeft. Het komt in grote hoeveelheden vrij als restproduct van de papierverwerkende industrie. Rodrigo doet op de Campus onderzoek naar welk type lignine geschikt is voor welke toepassing.

Rodrigo: “Het is leuk om een bijdrage te geven aan duurzaamheid. Momenteel zitten we als wereld met een probleem als we geen transitie ingaan. We moeten als samenleving naar een duurzame wereld, ook voor de volgende generatie.”

Stage lopen op de Campus

Rodrigo raadt het andere studenten zeker aan om stage te lopen op de Campus. “Zeker doen, het is echt heel leuk, ik denk dat je heel van zult leren. Je krijgt veel verantwoordelijkheid, je mag bijna alles zelf doen. Op de Campus zijn veel andere studenten en andere collega’s. Iedereen is heel aardig, collegiaal en helpt je graag. Je krijgt op de Campus ook veel mee van andere innovaties dan waar je zelf aan werkt er werken mensen uit verschillende landen.”

Wil je ook stage lopen op de Campus? Neem dan contact op met directeur Jeroen de Lange. Hij vertelt je er graag meer over.