Hier werken we samen aan de versnelling
van de grondstoffentransitie

13-07-2018

Nieuwe Green Chemistry Campus Community Member: Alert Isolatie

Geen reces bij de Green Chemistry Campus! Na de toetreding van Impershield tot de GCC Community, treedt nu ook Alert Isolatie toe. Op de Campus gaat Alert een biobased hybride kunstgrasveld ontwikkelen dat bestaat uit gewoon gras, kunstgras en een biobased component. Dit moet een superieur alternatief vormen voor sportvelden van toxisch rubbergranulaat.

Rob de Nijs, directeur Alert Isolatie: “Ik was zeer onder de indruk van de snelheid en de zorgvuldigheid waarmee de Green Chemistry Campus mij geholpen heeft met het oplossen van mijn probleem: de zoektocht naar een biobased component die het zand in ons hybride kunstgras bindt. Niet alleen heeft de Campus op korte termijn een biobased product gevonden dat mijn probleem oplost, ook werd er pro-actief meegedacht over de vervolgstappen voor opschaling waaronder transport, montage en duurzaamheid. Ik voel mij zeer geholpen en ben ervan overtuigd dat de Campus mij optimaal zal ondersteunen om snelle stappen te zetten in de ontwikkeling van ons innovatieve product”.

Non-toxisch biobased hybride sportveld met superieure speeleigenschappen

Alert isolatie wil een hybride sportveld op de markt brengen dat drie problemen oplost. Ten eerste de toxiciteit van kunstgrasvelden die recent veel in het nieuws was. Ten tweede de gebrekkige waterberging bij wateroverlast die door klimaatverandering alleen maar toe zal nemen. En ten derde de suboptimale eigenschappen van kunstgras ten opzichte van regulier gras.

Geïnteresseerde FIFA geeft hoogste rating

Alert Isolatie wil met het nieuwe biobased hybride kunstgrasveld een oplossing bieden die niet-toxisch is, water kan herbergen door het gebruik van steenwol en superieure rol- speel- en stuitersnelheid biedt. Geen wonder dat onder andere de FIFA zeer geïnteresseerd is na veelbelovende proeven onder extreme proefopstellingen in Marokko (temperatuur) en Schotland (vocht). Hier bleek dat het biobased hybride kunstgrasveld de maximale FIFA-rating behaalde.

Over Alert Isolatie

Alert Isolatie is sinds 1979 dé mineralewol isolatiespecialist. De ontwikkeling van het biobased hybride kunstgrasveld vindt plaats binnen zusterbedrijf Hydrorock.

Neem voor meer informatie over toepassingen, eigenschappen en mogelijkheden contact op met Rob de Nijs via robdenijs@alertisolatie.nl of +31 (0)6 27 04 09 31.

Over de Green Chemistry Campus

Op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen aan de opschaling van nieuwe, duurzame materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. Hernieuwbare grondstoffen zoals olifantsgras, gft- en houtafval vormen daarvoor de basis.

De campus biedt members van de Green Chemistry Campus Community niet alleen toegang tot faciliteiten zoals laboratoria, een demoruimte en kantoorruimte, maar ook toegang tot ondersteuning op het gebied van financiering, marketing en technologie.

Klinkt dit als de ideale locatie voor uw bedrijf? Neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek inclusief rondleiding. 

Foto: Rob de Nijs (Alert Isolatie) & Petra Koenders (GCC) tekenen het contract.