Samen de circulaire economie versnellen

03-05-2022

Nieuwe community members: Chemploy & ChemXpro

Chemploy en ChemXpro hebben zich recent aangesloten bij de community van de Green Chemistry Campus. De bedrijven bieden R&D en engineering support voor bedrijven in de chemie, (bio)materialen en (bio)procesindustrie. Binnen de community zoeken ze bedrijven die voor het eerst een product of proces van lab naar pilot of productie brengen en die daar ondersteuning bij kunnen gebruiken.

Chemploy

Chemploy richt zich op het verbinden van professionals en bedrijven in de chemie, food, farma, medical devices en biotech in Nederland, België en Duitsland en bemiddelt in rollen op het gebied van techniek, wetenschap, commercie en management. Professionals zijn in dienst bij Chemploy en kunnen worden ingezet op flexibele basis bij opdrachtgevers of maken deel uit van de engineering teams van ChemXpro.

ChemXpro

ChemXpro biedt diverse engineering diensten aan zoals ontwerpstudies, product- en procesoptimalisaties en veiligheidstudies. Bij Chemxpro begint alles met het verkrijgen van proces- en productbegrip. Daaruit volgt een plan en de implementatie met een multidisciplinair team.

“We kijken er ontzettend naar uit om deel uit te maken van de campus”, zegt een enthousiaste Gijs van der Zanden. “Een van onze focuspunten is het ontwikkelen van circulaire en biobased processen. De positionering van de campus sluit hier naadloos op aan. Wij komen graag in contact met bedrijven die producten en processen ontwikkelen; met name bedrijven die bijdragen aan een circulaire economie of die een rol spelen in de transitie van fossiel naar biobased.”

Green Chemistry Campus

De Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom is een incubator waar ondernemers, overheden en kennisinstellingen werken aan de opschaling van biobased en circulaire innovaties. De Campus biedt laboratoria, een demo facility, kantoor- en vergaderruimtes, technologische en bedrijfskundige expertise en een levendige community van gelijkgestemde ondernemers die elkaar graag verder helpen. Zo werken we samen aan de totstandkoming van een circulaire economie en een sterke regio.

Contact