Samen de circulaire economie versnellen

Nieuws

07-02-2024

Nieuwe ronde OPZuid (EFRO) subsidie-aanvragen

Vanaf 19 februari t/m 12 april is het weer mogelijk OPZuid subsidieaanvragen te doen. Deze openstelling is gericht op projecten die innovatie bevorderen met maatschappelijke en economische impact in Zuid-Nederland. Door het doorontwikkelen, demonstreren en vermarkten van kansrijke technologische én niet-technologische innovaties en versterking van het Zuid-Nederlandse innovatie-ecosysteem.

Lees verder

06-02-2024

Rabobank Zuidwest-Brabant te gast bij Green Chemistry Campus

Maandagavond 29 januari jl. waren we met onze ledenraad van Rabobank Zuidwest-Brabant te gast bij Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom. Zoals ze zelf zeggen: een incubator waar ondernemers, overheden en kennisinstellingen werken aan de opschaling van biobased en circulaire innovaties.

Lees verder

05-02-2024

Ontbijtsessies op de Campus

Vanuit Barendrecht, Terneuzen, Mijdrecht, Willemstad, Rijen, Den Haag, Delft, Oud-Beijerland, Roosendaal en Breda kwamen ondernemers naar de ontbijtsessie op de Green Chemistry Campus. Dit om kennis met elkaar te maken, verbindingen aan te gaan en impact te maken in de #grondstoffentransitie.

Lees verder

29-01-2024

Stagiaires in beeld

Vorige week hebben 2 studenten van Avans hun stageperiode bij de Campus afgerond. Sam van Dorsselaer en Sven van Mourik, studeren beide Chemische Productinnovatie aan Avans Hogeschool en liepen hun stages bij VITO, gevestigd hier op de Campus. In beide onderzoeksopdrachten stond het product lignine centraal. Lignine is een natuurlijke lijmstof die bomen, maar ook grassen en stro, stevigheid én flexibiliteit geeft. Lignine is een serieuze biogrondstof aan het worden voor de chemische industrie, waar zij onder andere harsen, schuimen en coatings van kunnen maken.

Lees verder

Vorige pagina  Volgende pagina