Samen de circulaire economie versnellen

06-02-2024

Rabobank Zuidwest-Brabant te gast bij Green Chemistry Campus

Maandagavond 29 januari jl. waren we met onze ledenraad van Rabobank Zuidwest-Brabant te gast bij Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom. Zoals ze zelf zeggen: een incubator waar ondernemers, overheden en kennisinstellingen werken aan de opschaling van biobased en circulaire innovaties.

Na een gastvrij ontvangst nam Jeroen de Lange ons mee in de interessante wereld van de grondstoffentransitie en de rol van de Green Chemistry Campus hierin. Zijn verhaal werd op een ludieke wijze onderbouwd door het gooien van tennisballen in het publiek. Dit betreft een concreet circulair product, een duurzame, gerecyclede tennisbal. Geen tennisbal nodig? Kaats ‘m terug! De ballen vlogen Jeroen letterlijk om de oren.

Het is goed te vermelden dat Green Chemistry Campus onlangs een bedrag heeft ontvangen vanuit het Rabo Coöperatiefonds voor het project ‘Een duurzaam balletje opgooien: samen op weg naar een circulaire toekomst’. Met dit project willen zij de bewustwording bevorderen voor de circulaire economie bij lokale tennis-/padelverenigingen en lokale scholen. Rabobank ondersteunt dit mooie initiatief graag.

We kijken terug op een inspirerende en geslaagde avond.