Team

Team Green Chemistry Campus

Het team van de Green Chemistry Campus stelt zich voor:


Petra Koenders – Directeur Green Chemistry Campus

Petra KoendersIk zie het als mijn taak om de GCC te ontwikkelen naar een faciliteit die in verbinding staat met haar omgeving en die marktontwikkelingen ondersteunt. De campus geeft mede vorm aan de transitie naar een biobased society (onderdeel circulaire economie). We faciliteren grote en kleine bedrijven die groene chemische bouwstenen ontwikkelen voor de markten bouw, verpakkingen, coatings en kleuren.


Corné van Loenhout – Business consultant

Corné van LoenhoutIk heb een sterke voorkeur voor de grondbeginselen van de cradle to cradle filosofie. Een juiste toepassing van hernieuwbare grondstoffen, verantwoord water- en energiegebruik en respect voor onze leefomgeving in de meest brede zin van het woord. Ik werk onder andere aan de transitie van de grafische industrie (lineair wordt circulair). Mijn kracht schuilt in mijn netwerk, de natuurlijke behoefte om behulpzaam te zijn en mijn hands-on mentaliteit wanneer het gaat over persoonlijke- en bedrijfsontwikkeling. Ben je (beginnend) (biobased) ondernemer en heb je een vraag over de ontwikkeling van je onderneming of product? Ik help je graag!


Sadaf Achakzai – Junior technisch acquisitie manager

Sadaf AchakzaiChemisch technologe, BSc HZ-University of applied sciences. Voor GCC ga ik mij toeleggen op het beheer van contacten met zowel onze huidige community members als ook met het aanwerven van nieuwe relaties. De goede zorg voor het nakomen van de afspraken met onze zakelijke en toekomstige partners heeft een hoge prioriteit. Verder ben ik inzetbaar voor het begeleiden van projecten en voor analytisch support. Tevens ben ik ook betrokken bij het BioVoice programma. Graag wil ik mijn omgeving stimuleren duurzaam te leven, de aarde niet verder op te gebruiken maar door slimme technologie en verstandiger materiaalgebruik, beter en duurzamer om te gaan met onze natuurlijke grondstoffen.


Arjan Oostvogels – Operational & EHSS manager

Arjan OostvogelsIn de dagelijkse praktijk houd ik mij bezig met het zo optimaal mogelijk faciliteren van onze community members. Praktisch betekent dat met name gericht zijn op het beheer en onderhoud van de faciliteiten op de Green Chemistry Campus, het beheer van en toezicht op de Service Level Agreements (SLA’s) met onze partners en het beheer van en toezicht op de geldende zorgsysteemprocedure en -instructies. Daarnaast zijn voor mij het beleid en de uitvoering van de verdere verduurzaming van de GCC belangrijke aandachtsgebieden.


Emke Mol – Marketing & communicatie manager

Emke MolVan de positionering van de GCC tot het mede ontwikkelen van diensten, van evenementen organiseren tot PR en van stakeholder management tot social media. Kortom, ik houd me bezig met alles wat met MarCom te maken heeft. Niet alleen voor de GCC, maar ook voor het op de GCC gevestigde Shared Research Center Biorizon. Bij GCC komt alles wat ik belangrijk vind samen: duurzaamheid, innovatie, ondernemerschap, enthousiasme en gedrevenheid.


Petra Vermunt – Marketing communications specialist

Petra VermuntIn het GCC MarCom traject houd ik mij specifiek bezig het realiseren van creatieve- en productiegerichte processen. Ik kom uit de internationale marketinghoek in de chemische industrie en ben daarna werkzaam geweest bij diverse marketing communicatie bureaus. Met veel plezier ben ik nu ook betrokken bij het uitdragen van de circulaire, biobased community; het is een voorrecht om mee te werken aan de activiteiten van een biobased frontrunner als de Green Chemistry Campus.


Peter van der Ham – Business development manager

Peter van der HamNaast acquisitie van partijen (starters, onderzoeksinstellingen en bedrijven) houd ik mij bezig met het ontwikkelingen van groene projecten die passen binnen de focus van de GCC. Dit is vaak iets dat overleg met meerdere partijen behelst en daarom een lange adem vraagt. Zelf heb ik na een groene start als biotechnoloog begin jaren 80, inmiddels 35 prachtige jaren in de petrochemie mogen werken. De laatste jaren houd ik mij bezig met groene chemie, een nieuw terrein en een geweldige uitdaging om aan jonge chemici en chemisch technologen door te geven.


Roel Koevoets – Project manager

Roel KoevoetsMet een gevoel van grote urgentie voor de milieuproblematiek ben ik als chemisch technoloog eerst gaan werken voor een Interreg project waarbij biobased start-ups werden ondersteund (REWIN). Nadat te hebben afgerond werk ik nu met veel plezier voor de Green Chemistry Campus. Ik werk samen met kennisinstanties in de regio zodat we ondernemers zo goed mogelijk weten te bedienen met het gigantische netwerk dat we als collectief hebben. Ik help u graag de juiste partners voor u te vinden.


Eddie Clarijs – Verpakkingsdeskundige

Eddie ClarijsMijn specialisatie is het ontwikkeltraject van circulaire verpakkingen. Bijvoorbeeld verpakkingen die variabel zijn in de tijd die het kost om ze biologisch af te breken.


Vincent van den Bosch – Adviseur financiering en subsidies

Vincent van den BoschIk beschik over een brede ervaring in het aanvragen van gemeentelijke, regionale, nationale en Europese subsidies, fiscale mogelijkheden, financieringsmogelijkheden vanuit business angels, crowdfunding, Europese Investeringsbank, Wereldbank en andere banken.


Joop van Hesteren – Fysische-organisch chemicus

Joop van HesterenIk adviseer en begeleid bedrijven op het gebied van chemische productontwikkeling, waaronder plastics en coatings.


Joop Groen – Chemisch technoloog, bedrijfskundige (MBA) en ondernemer

Joop GroenBereikbaar voor advies op het gebied van biobased ontwikkelingen, netwerk in chemie, biobased en innovatie, chemische- en procestechnologie, biomassa sourcing/verwerking en toepassingen, business development, ondernemen en persoonlijke ontwikkeling individueel/team.

Initiatiefnemers van de Green Chemistry Campus

Rewin
Sabic
Gemeente Bergen op Zoom
Provincie Noord-Brabant