Samen de circulaire economie versnellen

18-03-2015

Nettenergy boekt internationale order voor mobiele pyrolyse installatie

Green Chemistry Campus vestiger Nettenergy heeft een mobiele pyrolyse installatie verkocht aan Shirke Energy, een Indiaas bedrijf gespecialiseerd in biomassa productie.

In oktober 2014 maakte Nettenergy bekend een joint venture te hebben gestart met het Indiase Shirke Energy dat zich sindsdien wijdt aan de marketing en licensering van de PyroFlash technologie in Azië en Afrika. Naar deze joint venture verwees minister Kamp onlangs nog in de kamerbrief. 

PyroFlash technologie

Nettenergy, sinds oktober 2013 gevestigd op de Green Chemistry Campus, heeft een manier ontwikkeld om waardevolle groene bouwstenen op locatie uit biomassa te halen: de PyroFlash installatie. Hierbij worden houtsnippers in een zuurstofloze omgeving opgewarmd tot temperaturen tussen de 350 en 500 graden Celsius.

Nettenergy’s PyroFlash technologie produceert continu niet minder dan vier producten: droge pyrolyse olie (slechts 3% water, 24 MJ/kg), bio char, hout azijn en houtgas. Het houtgas kan gebruikt worden voor het opwekken van elektriciteit, waardoor de mobiele fabriek in zijn eigen energiebehoefte voorziet. Er is geen diesel of elektriciteit van externe bronnen nodig. Doordat het om een mobiele bio-raffinaderij gaat, wordt er bespaard op het transport en wordt milieubelasting vermeden. Het verlaagt de kosten van het verwerken van biomassa sterk en is daardoor een attractief business model.