Samen de circulaire economie versnellen

01-11-2018

Green Chemistry Campus wint verkiezing beste publiek-private samenwerking 2018

Uit inzendingen uit het hele land is de Green Chemistry Campus gekozen tot ‘Beste Publiek-Private Samenwerking 2018’. Tijdens de Nationale Dag van Economische Zaken werd de winnaar bekendgemaakt.

Petra Koenders neemt de prijs in ontvangst - Fotocredits: Stichting CLOK- Rien Hokken

Petra Koenders, directeur van de Green Chemistry Campus is enorm blij met de prijs. Petra: “Dit is een kroon op ons werk. Ik ben supertrots.” Op de Green Chemistry Campus werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen aan de opschaling van nieuwe, duurzame materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. Samen willen zij helpen de aarde te vergroenen. Petra: “Deze prijs en waardering geeft vertrouwen voor de toekomst.”

De jury heeft bij haar keuze gekeken naar onder andere de voorbeeldfunctie, originaliteit en de bijdrage aan de lokale en regionale economie. Ook Herman Timmermans, voorzitter van CLOK, de organisator van de verkiezing is blij met de winnaar. Herman: “Wat Green Chemistry Campus doet past precies in de missie van CLOK. Dit innovatieve project versterkt de lokale economie.  En ze werken ook nog eens samen met bedrijfsleven, overheid en onderwijs. Een geweldige winnaar en een prachtig project. ”

Over de verkiezing

De verkiezing Beste Publiek-Private Samenwerking 2018 is een initiatief van stichting CLOK. CLOK heeft als missie dat ze wil bijdragen aan de kracht van een duurzame regionale en lokale  economie en samen met ondernemers en overheid werken aan meer welvaart, welzijn en geluk. CLOK brengt als onafhankelijke stichting in Nederland als Publiek Private Samenwerking de beide partijen bij elkaar en wil dit ook stimuleren en de doelgroep versterken.

Over de Green Chemistry Campus

Op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen aan de opschaling van nieuwe, duurzame materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. Hernieuwbare grondstoffen zoals olifantsgras, gft- en houtafval vormen daarvoor de basis.

De campus biedt members van de Green Chemistry Campus Community niet alleen toegang tot faciliteiten zoals laboratoria, een demo facility en kantoorruimte, maar ook toegang tot ondersteuning op het gebied van financiering, marketing en technologie.

Bedrijven die zich op de Campus vestigen, hebben al bewezen dat hun idee voor een biobased product op kleine schaal werkt. Op de Campus willen ze dit idee verder uitwerken en bewijzen dat hun product ook op grotere schaal met een constante kwaliteit geproduceerd kan worden.De nieuwe demo facility die in december feestelijk geopend zal worden, speelt hierbij een belangrijke rol.

Aandeelhouders van de Green Chemistry Campus zijn de Provincie Noord-Brabant, de gemeente Bergen op Zoom en de regionale ontwikkelingsmaatschappij NV REWIN West-Brabant. De Campus is gevestigd op het terrein van SABIC in Bergen op Zoom.