Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

20-08-2019

Gedeputeerde Spierings enthousiast over biobased innovatie op Green Chemistry Campus

Onlangs bracht de Brabantse gedeputeerde Anne-Marie Spierings een bezoek aan de Campus. Ze werd door de Biobased Delta, TNO, Shared Research Center Biorizon, Nimaro Ageno Consult en natuurlijk de Campus bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en de uitdagingen die er liggen. Conclusie: de provincie is enthousiast over de geboekte resultaten en kijkt ernaar uit om de bio-economie in de provincie samen verder te laten groeien.  

Een van de onderwerpen die tijdens de rondleiding aan bod kwamen was het succesvolle BioVoice programma waar MKB’ers oplossingen bieden voor uitdagingen van het grootbedrijf en vervolgens een innovatiecontract met financiering krijgen om dit samen te realiseren. Verder stond een bezoek aan het indrukwekkende Biorizon Biomass to Bio-Aromatics Lab van TNO/Biorizon in de gloednieuwe demo facility van de Campus op het programma. Ook het lab van Nettenergy werd bezocht. Dit bedrijf ontwikkelt mobiele installaties die biomassa verwerken tot duurzame brandstof, elektriciteit, biologische pesticiden en bodemverbeteraars.

De gedeputeerde was onder de indruk van de overweldigende hoeveelheid producten waar plantaardig materiaal inmiddels als grondstof kan dienen in plaats van aardolie. Ze benadrukte dat het stimuleren en faciliteren van biobased innovatie hoog op haar agenda staat. Dat was goed te merken aan de betrokkenheid die de gedeputeerde toonde en haar bereidwilligheid om samen de aantrekkingskracht van de regio West-Brabant als The Base to Be voor biobased innovatie verder uit te bouwen.