Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Nieuws

05-05-2020

Nieuwe Green Chemistry Campus Community Member: Circular Recycling Company

Op 1 mei verwelkomt de Green Chemistry Campus een nieuwe community member: Circular Recycling Company (CRC). Dit bedrijf biedt unieke oplossingen om vezelversterkte kunststoffen op basis van thermohardend composiet te recyclen. De terugwinning van grondstoffen draagt positief bij aan de totstandkoming van een circulaire economie.

Lees verder

04-05-2020

Nieuwe Green Chemistry Campus Community Member: VARTA

Op 1 mei verwelkomt de Green Chemistry Campus een nieuwe community member: Valorisatielab Reststromen Tuin & Akkerbouw (VARTA). Op de Campus onderzoekt VARTA hoe waardevolle inhoudsstoffen uit plantaardige reststromen kunnen worden gehaald en hoe deze kunnen worden toegepast in hoogwaardige toepassingen zoals cosmetica, voedingsmiddelen, medicijnen of gewasbescherming. VARTA roept agrariërs en telers op om hun plantaardige reststromen aan te melden.

Lees verder

28-04-2020

Nieuwe Green Chemistry Campus Community Member: Modified Materials

Onlangs heeft Modified Materials zich aangesloten bij de Green Chemistry Campus Community. Modified Materials is een ingenieursbureau uit Halsteren, gespecialiseerd in innovatie op het gebied van (bio-)polymeren. Op de Campus gaat Modified Materials samen met de Campus werken aan het CIRCO project ‘Loodvrije Recreatieve Visserij’. Daarnaast zijn er plannen voor een project op het gebied van melkzuur.

Lees verder

27-04-2020

TNO’s Energy Transition Unit voegt zich bij Biorizon op de Green Chemistry Campus

TNO's Energy Transition Unit (voormalig ECN) voegt zich bij Shared Research Center Biorizon op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom, een incubator voor opschaling van duurzame materialen en chemicaliën voor de bouw- en verpakkingsindustrie. Op de Campus gaat TNO werken aan bio-aromaten die kunnen worden toegepast in bitumen, rubber, scheepsbrandstoffen en harsen. Nu zijn alle drie de onderzoekslijnen van Biorizon vertegenwoordigd op de Campus. Dit versterkt zowel Biorizon als de biobased economy in de regio.

Lees verder

Volgende pagina