Samen de circulaire economie versnellen

Nieuws

19-09-2023

Van Haperen zorgt voor duurzame daksystemen

De belangrijkste bescherming van jouw huis? Kijk maar eens omhoog. Bij Van Haperen Dakbedekkingen BV willen ze het zelfs van de daken schreeuwen: het duurzame dak is dé toekomst. In Zien & Doen zetten we deze keer hun producten in de schijnwerpers op onze Campus.

Lees verder

14-09-2023

Netwerken voor hergebruik grondstoffen uit water, mest en keukenzout

Elkaar helpen groeien in circulaire ambities. Daarom is ons netwerk de kracht van onze Campus. Precies om die reden sloten deze leden bij ons aan: Willem van Baak en Emad Khatibzadeh van Water Future. Zij maken direct impact in de grondstoffentransitie met hun duurzame ontzoutingssysteem, zuur-base regeneratiesysteem én RENURE-kunstmestoplossing. Willem en Emad: “Met het netwerk van de Campus hopen wij meer leads te genereren voor onze circulaire ambities in de regio West-Brabant.”

Lees verder

31-08-2023

Ontwikkeling van biobased medische handschoen in laboratorium

Elkaar helpen groeien in circulaire ambities. Daarom is ons netwerk de kracht van onze Campus. Met als belangrijkste: onze leden. Zoals Daan Lamens en Michiel Kuijpers van Euronitrile. Zij maken direct impact in de grondstoffentransitie met hun product: de biobased medische handschoen. Zo verbeteren zij de milieu-footprint van de huidige wegwerpvariant. En dat alles op de Campus. Daan en Michiel: “De centrale ligging, flexibiliteit van de medewerkers, passend apparatuur in de laboratoria én mogelijkheid tot opschaling maakt de Campus voor ons de ideale locatie.”

Lees verder

24-08-2023

Uitdaging op de Campus: “Van niets naar iets nieuws”

Waar ooit een lege hal op de Campus was, staat sinds 2020 de Pyrena/Pypo Pilot Plant (proeffabriek) van TNO. Al drie jaar maakt Arjan Langen, Senior Process Engineer, op deze locatie chemische bouwstenen uit reststromen. “We hebben op de Campus écht iets opgebouwd. Van niets, hebben we iets nieuws gecreëerd.”

Lees verder

Volgende pagina