Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Nieuws

20-01-2022

Kees Joosten kwartiermaker circulaire biobased economie West-Brabant

De provincie Noord-Brabant heeft recent Kees Joosten van Bax & Company aangesteld als kwartiermaker voor het versterken van het circulaire biobased ecosysteem in West-Brabant. Zijn opdracht is om een stip op de horizon te zetten, in te zetten op missiegedreven en vraaggestuurde ketensamenwerking en om de besturing en rollen binnen het ecosysteem op de meest efficiënte en effectieve manier te organiseren. Dit moet het ecosysteem van bedrijven, belangenorganisaties, intermediairs, kennisinstellingen en overheden versterken en uiteindelijk leiden tot economische bedrijvigheid en een reductie van het gebruik van fossiele grondstoffen.

Lees verder

06-12-2021

Dutch Water Tech in KvK Innovatie Top 100 2021

Het aan de Green Chemistry Campus verbonden Dutch Water Tech staat in de KvK Innovatie Top 100 2021. Dit bedrijf uit Bergen op Zoom bouwt samen met de Campus duurzame, drijvende waterplanteilanden. Het uiteindelijke doel: de waterkwaliteit en biodiversiteit in Nederlandse gemeenten verbeteren met waterplanteilanden op basis van 100% circulaire materialen.

Lees verder

15-11-2021

Nieuwe community member: BioVoice publieksprijswinnaar Comgoed

Comgoed, leverancier van compost, biomassa, champost en grond- en reststoffen, is recent toegetreden tot de Green Chemistry Campus Community. Het lidmaatschap verdiende dit Zuid-Hollandse bedrijf als winnaar van de BioVoice publieksprijs. Binnen de community van de Campus zoekt Comgoed naar aanbieders van plantaardige restproducten, technologie voor het scheiden van dikke en dunne fractie, het scheiden van meststoffen uit waterige fractie en een oplossing om bestrijdingsmiddelen uit digestaat te verwijderen.

Lees verder

18-10-2021

Resultaat BioVoice challenges: 11 innovatiecontracten en 12 andere samenwerkingen

Sinds 2019 haalt het BioVoice programma bij grootbedrijven vragen op naar een biobased of circulaire oplossing voor een bestaand probleem. Mkb’ers en start-ups krijgen de kans hun oplossing in te dienen voor deze ‘challenges’. De meest recente challenge-cyclus van BioVoice eindigde vrijdag 15 oktober. Tijdens een hybride Match Event werden de resultaten gevierd.

Lees verder

Volgende pagina