Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Nieuws

22-07-2021

Impershield en Natural Plastics ontwikkelen 100% biobased onkruidbeheersing op Green Chemistry Campus

Impershield Europe uit Bergen op Zoom en Natural Plastics International uit Heemskerk gaan op de Green Chemistry Campus een volledig biobased onkruidbeheersmiddel doorontwikkelen tot een marktklaar product. Impershield krijgt hiervoor een bijdrage uit de ‘Stimuleringsregeling Biobased Economy’ van de gemeente Bergen op Zoom en provincie Noord-Brabant. Het doel: een milieuvriendelijk en betaalbaar middel dat bestrating vijf tot acht jaar onkruidvrij houdt.

Lees verder

20-07-2021

TerraWatt Biochar start pyrolysepilot op Green Chemistry Campus voor ontwikkeling van CO2-negatief asfalt

TerraWatt Biochar gaat op de Green Chemistry Campus aan de slag met een pilot rond de productie van biochar uit biogrondstoffen. Het bedrijf krijgt hiervoor een bijdrage uit de ‘Stimuleringsregeling Biobased Economy’. Biochar legt koolstof uit biomassa vast en verlaagt zo uitstoot van CO2. De biochar kan toegepast worden bij het verbeteren van de bodemkwaliteit en absorberen van stikstof. Het uiteindelijke doel: grootschalige productie van CO2-negatief asfalt en biochar uit reststromen zoals bermgras.

Lees verder

05-07-2021

Maak kennis met het Nyex Rosalox™ systeem van Arvia Technology dat efficiënt en milieuvriendelijk organische vervuiling uit afvalwater verwijdert

In september en oktober is het mogelijk om op de Campus kennis te maken met het Nyex Rosalox™ systeem van Arvia Technology. Dit waterbehandelingssysteem gebruikt adsorptie en elektrochemische oxidatie om organische vervuiling uit water te verwijderen. Deze combinatie maakt het proces zeer energiezuinig en milieuvriendelijk. Bedrijven uit onder meer de farmacie, specialty chemicals en de engineering, procurement & construction sector (EPC) zijn van harte welkom om een afspraak in te plannen.

Lees verder

01-07-2021

Start-up Bionative Industries in de startblokken voor productie van 100% in water oplosbare plasticvervanger

Precies een jaar geleden sloot Bionative Industries zich aan bij de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom om hun in water afbreekbare plasticvervanger marktklaar te maken. Van een studentenonderneming is het nu uitgegroeid tot een volwaardig bedrijf met groeiambitie.

Lees verder

Volgende pagina