Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Nieuws

07-11-2022

DSD vestigt zich op Green Chemistry Campus dankzij stimuleringsregeling

DSD, onderdeel van Innovative Sustainable Technologies BV (IST), dat technologie ontwikkelt om groene chemische bouwstenen uit biogrondstoffen te halen, heeft zich op de Green Chemistry Campus gevestigd. Het bedrijf ontvangt hiervoor een bijdrage uit de ‘Stimuleringsregeling Biobased Economy’ van de gemeente Bergen op Zoom en provincie Noord-Brabant. Op de Campus gaat DSD scheidingstechnologie testen.

Lees verder

19-10-2022

Vanaf begin 2023 €60 miljoen voor de duurzame transitie in West-Brabant

In de grondstoffen- en energietransitie en de route naar biobased en circulair, staan organisaties voor grote uitdagingen, maar zeker ook kansen. Om het midden- en kleinbedrijf, non-profit organisaties, onderwijs- en onderzoeksinstellingen en gemeenten in West-Noord-Brabant bij deze kansen te ondersteunen, komt via het Just Transition Fund € 60 miljoen uit Europa voor innovatie, infrastructuur en arbeidsmarkt, waarvan 70% in 2023 wordt besteed.

Lees verder

13-10-2022

Nettenergy’s pilot met waterstof en biochar uit bermgras officieel geopend

Deze week is de pilot van onze community member Nettenergy om waterstof en biochar te produceren uit bermgras officieel geopend door Liesbeth Spies, burgemeester van Alphen aan de Rijn.

Lees verder

10-10-2022

Nieuwe apparatuur op Green Chemistry Campus om biobased polymeren te testen en verwerken

De Green Chemistry Campus heeft een nieuwe laboratorium extruder en spuitgietmachine aangeschaft om biobased polymeren op basis van lignine te testen en verwerken. De apparatuur is aangeschaft door de Campus in samenwerking met Biorizon co-initiator VITO en Avans Hogeschool als onderdeel van de Regio Deal Midden- en West- Brabant Makes and Moves.

Lees verder

Volgende pagina