Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Nieuws

04-08-2022

Impershield realiseert 100% biobased onkruidbeheersing dankzij stimuleringsregeling

Impershield Europe uit Bergen op Zoom en Natural Plastics International uit Heemskerk zijn erin geslaagd om samen met de Green Chemistry Campus een volledig biobased onkruidbeheersmiddel door te ontwikkelen tot een marktklaar product. Impershield kreeg hiervoor een bijdrage uit de ‘Stimuleringsregeling Biobased Economy’ van de gemeente Bergen op Zoom en provincie Noord-Brabant. Het resultaat: een milieuvriendelijk en betaalbaar middel dat bestrating zo'n 10 jaar onkruidvrij houdt.

Lees verder

02-06-2022

Biorizon spin-off Relement haalt € 1 miljoen op voor de opschaling van bio MPA voor coatings

De op de Green Chemistry Campus gevestigde Biorizon spin-off Relement maakt bekend dat het in totaal € 1 miljoen aan investeringen heeft opgehaald voor de opschaling van bio MPA, een hernieuwbaar ingredient dat kan worden toegepast in verf. Dit maakt coatings niet alleen duurzamer, maar biedt ook superieure eigenschappen waaronder betere krasvastheid. De Green Chemistry Campus feliciteert Relement met deze mijlpaal. 

Lees verder

17-05-2022

Just Transition Fund (JTF) van € 58,5 miljoen voor de groene chemie in West-Brabant

Op 17 mei organiseerde de provincie Noord-Brabant een bijeenkomst rond het Just Transition Fund (JTF) op de Green Chemistry Campus. Dit fonds, dat een waarde heeft van € 58,5 miljoen en bedoeld is voor de transitie naar klimaatneutraal, biedt kansen voor de groene chemie in West-Brabant. Nu is het moment om samen in gesprek te gaan over welke projecten zouden kunnen passen en hoe we samen kunnen werken.

Lees verder

10-05-2022

Dutch Thermochemical Cluster organiseert vergadering op Campus en bezoekt demo facility

Op 10 mei vond de vergadering van het Dutch Thermochemical Cluster plaats op de Campus met onder meer een bezoek aan de pyrolyse installatie van TNO / Biorizon in onze demo facility. Wil je meer weten over de mogelijkheden op de Campus op het gebied van thermochemische conversie? Neem dan contact op met Marc Lankveld, hij helpt je graag!

Lees verder

Volgende pagina