Nieuws

10-09-2019

Overeenkomst Impershield en B&E Reiniging over duurzame beschermmiddelen

B&E Reiniging uit Yerseke voortaan dealer van de duurzame hydrofobeermiddelen van Impershield Europe. Daarover hebben beide bedrijven een overeenkomst gesloten. De waterafstotende middelen Stoneseal en Bioseal van Impershield beschermen minerale oppervlaktes tegen vuil, vocht en UV en hebben een 100% natuurlijke samenstelling. B&E Reiniging wordt de eerste dealer voor de regio Zeeland en omstreken.

Lees verder

20-08-2019

Gedeputeerde Spierings enthousiast over biobased innovatie op Green Chemistry Campus

Onlangs bracht de nieuwe Brabantse gedeputeerde van Gezondheid, Energie en Landbouw Anne-Marie Spierings een bezoek aan de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom. De gedeputeerde werd door de Biobased Delta, TNO, Shared Research Center Biorizon, Nimaro Ageno Consult en natuurlijk de Campus bijgepraat over de laatste ontwikkelingen en de uitdagingen die er liggen. Conclusie: de provincie is enthousiast over de geboekte resultaten en kijkt ernaar uit om de bio-economie in de provincie samen verder te laten groeien.  

Lees verder

19-08-2019

Een kansrijk concept: de mobiele installatie van Nettenergy

Pyrolyse heeft de toekomst. Pyrolyse is bij uitstek geschikt om uiteenlopende rest- en afvalstromen, van biomassa tot ‘moeilijke’ fossiele plastics te verwerken tot olie, gas en koolstof. Uit onderzoek van Avans Hogeschool blijkt dat met pyrolysetechniek een enorme CO2 besparing gerealiseerd kan worden. Daarom liggen er grote (commerciële) kansen.

Lees verder

06-08-2019

3D Animatie van TNO’s Biorizon Biomass to Bio-Aromatics Lab op de Green Chemistry Campus

Start de animatie en waan je in de demo facility van de Green Chemistry Campus waar biomassa reststromen door TNO worden omgezet in aromaten.

Lees verder

Volgende pagina

Initiatiefnemers van de Green Chemistry Campus

Rewin
Sabic
Gemeente Bergen op Zoom
Provincie Noord-Brabant