Samen de circulaire economie versnellen

Aanbod

Ondernemers die zich op de Green Chemistry Campus vestigen, boeken versneld biobased succes.

Door uw onderneming op de Campus te vestigen, profiteert u van de volgende voordelen:

 1. Lage initiële investeringen zijn vereist doordat u toegang heeft tot faciliteiten en laboratoria van wereldklasse. Deze staan tot uw beschikking op een site die volledig is toegerust en gecertificeerd voor het opschalen van chemische innovaties. 
   
 2. Lage operationale kosten binnen een solide ecosysteem. Nergens ter wereld is een regio zo geschikt voor het verwaarden van suikers in chemische bouwstenen voor de chemische industrie als de Biobased Delta. Dat concludeert het gerenommeerde Deloitte. Betaalbare biomassa is breed beschikbaar, de logistieke verbindingen over weg, water en spoor zijn excellent en in de regio zijn hoogwaardige kennisinstellingen op het gebied van de biobased economy gevestigd. Denk bijvoorbeeld aan het Center of Expertise Biobased Economy.
   
 3. Toegang tot de markt van het grootste chemische cluster ter wereld. De Green Chemistry Campus is onderdeel van het ARRRA (Antwerpen-Rotterdam-Rijn-Ruhr-Area) cluster waarin chemische wereldspelers en hun toeleveranciers zijn gevestigd.
   
 4. Synergie en het delen van risico's doordat de Green Chemistry Campus werkt volgens het principe van open innovatie. U bundelt uw krachten met bedrijven, kennisinstituren en overheden die net als u innovaties versneld tot stand willen brengen en risico's willen delen. 
   
 5. Op de Campus komt u gemakkelijk mooie kansen voor uw bedrijf op het spoor. Dat komt doordat vestigers deel uitmaken van een levendig en gedreven netwerk dat u graag helpt op het vlak van financiering, IP, business ontwikkeling en PR.