Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

Nieuws

21-08-2020

Nieuwe Green Chemistry Campus Community Member: PapierLab Rotterdam

Onlangs heeft PapierLab Rotterdam zich aangesloten bij de Green Chemistry Campus Community. PapierLab Rotterdam onderzoekt plantaardige, vezelrijke reststromen en verwerkt de cellulose tot waardevolle papier- en kartonproducten. Op de Campus wil het bedrijf in contact komen met andere labs en applicatiecentra om hun onderzoek verder uit te breiden en om samen te werken aan het succesvol verwaarden van reststromen.

Lees verder

03-08-2020

Nieuwe technisch accountmanager GCC: Luuk van Schijndel

Het team van de Green Chemistry Campus is uitgebreid met een technisch accountmanager: Luuk van Schijndel. Luuk gaat ondernemers helpen om innovaties op te schalen waarbij de focus ligt op circulaire materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. Daarnaast zal hij de Campus vertegenwoordigen op evenementen en in projecten.

Lees verder

23-07-2020

De BioVoice challenge weeks gaan al van start

De vakantieperiode betekent meestal dat veel activiteiten stilliggen. Dat geldt niet voor BioVoice! In de meeste challenges zijn de uitdager en de deelnemer met een potentiële oplossing zó enthousiast, dat ze al begonnen zijn met het uitdiepen van het projectvoorstel en het toewerken naar een innovatiecontract. De challenge weeks zijn daarmee stilletjes aan al van start gegaan.

Lees verder

09-07-2020

Green Chemistry Innovation Lab verwelkomt ontwerper Don Yaw Kwaning: duurzaam alternatief voor MDF bouwmateriaal & polystyreen verpakkingen

Het vorige maand gelanceerde Green Chemistry Innovation Lab verwelkomt nu al zijn tweede klant: Don Yaw Kwaning. Deze cum laude aan de Design Academy afgestudeerde ontwerper is gespecialiseerd in het benutten van de snelgroeiende pitrusplant voor onder meer bouwmaterialen, verpakkingen en artistieke doeleinden. In het Innovation Lab gaat Kwaning zijn bedrijf versneld tot bloei brengen door samen te werken met verschillende bio-circulaire experts.

Lees verder

Vorige pagina  Volgende pagina