Team

Het team van de Green Chemistry Campus stelt zich voor:


Petra Koenders - Directeur Green Chemistry Campus

Ik zie het als mijn taak om de GCC te ontwikkelen naar een faciliteit die in verbinding staat met haar omgeving en die marktontwikkelingen ondersteunt. De campus geeft mede vorm aan de transitie naar een biobased society (onderdeel circulaire economie). We faciliteren grote en kleine bedrijven die groene chemische bouwstenen ontwikkelen voor de markten bouw, verpakkingen, coatings en kleuren.

Mijn drijfveer komt vanuit het feit dat ik ervan overtuigd ben dat zo’n faciliteit als de GCC nodig is.

Mijn levensmotto is het lemniscaat – je moet jezelf altijd in balans zien te brengen. Ik sta continu lerend in het leven, maar leef niet saai en ga een uitdaging niet uit de weg. Daarom ben ik op de eerste plaats mijzelf, maar tevens vrouw van, en moeder en professional/vriend/vriendin.


Eva-Lisa Janssen - Operations Manager

Natuurlijk houd ik mij bezig met alle operationele zaken, maar ook alle zaken die met onze vestigers te maken hebben, vallen onder mijn verantwoordelijkheid.  Een deel van de faciliterende diensten zal via mij verlopen. Verder ben ik graag betrokken bij de community en het verbinden daarvan (onder regie van Corné) en bij het maken van de verbinding tussen biobased MKB-ondernemers en kennisinstellingen. 

De wereld is in transitie: van een grijze naar een groenere wereld. Ik geloof sterk in deze positieve verandering. De biobased economy is één van de eerste stappen om een groener verschil te maken. Op de Campus verbinden, motiveren en inspireren we. Daarmee helpen we de beweging die biobased heet een stap vooruit.

Motto: alles lijkt onmogelijk tot het voor het eerst is gedaan.


Peter van der Ham - Business Development Manager

Naast acquisitie van partijen (starters, onderzoeksinstellingen en bedrijven) houd ik mij bezig met het ontwikkelingen van groene projecten die passen binnen de focus van de GCC. Dit is vaak iets dat overleg met meerdere partijen behelst en daarom een lange adem vraagt.

Zelf heb ik na een groene start als biotechnoloog begin jaren 80, inmiddels 35 prachtige jaren in de petrochemie mogen werken. De laatste jaren houd ik mij bezig met groene chemie, een nieuw terrein en een geweldige uitdaging om aan jonge chemici en chemisch technologen door te geven.

Motto: Pluk de dag en werk aan de toekomst.


Tyrrell Israel - Junior Acquisitie Manager

Behalve mijn werk voor de Green Chemistry Campus ben ik bezig met het opstarten van een eigen onderneming binnen de biobased economy. Als pas afgestudeerd chemisch technoloog aan Avans Hogeschool met een passie voor technologie ben ik zeker in voor een pad vol uitdagingen! 

Ik ontdekte de mogelijkheid om voor de Campus te werken tijdens mijn studie en was vrijwel meteen verkocht. Ik denk dat de Campus mij als startende in het werkveld zeker gaat uitdagen om met plezier en passie het werk op te pakken. Daarnaast word ik maar al te blij als het gaat om duurzaamheid, innovatie en verbinding door samenwerkingen!


Corné van Loenhout - Business Consultant

Ondanks dat ik nog maar 49 ben, heb ik onlangs mijn 30-jarig ondernemersjubileum gevierd. Een periode waar alles voorbij is gekomen. Het ondernemersbestaan is met recht intrigerend en dynamisch en naar mijn mening het meest onderschatte beroep ter wereld. De laatste jaren ben ik actief als ‘biobased’ ondernemer en heb hiermee ‘internationalisering’ aan mijn expertise toegevoegd. 

Ik heb een sterke voorkeur voor de grondbeginselen van de Cradle to Cradle filosofie. Een juiste toepassing van hernieuwbare grondstoffen, verantwoord water- en energiegebruik en respect voor onze leefomgeving in de meest brede zin van het woord. Ik werk op dit moment aan de transitie van de grafische industrie (lineair wordt circulair)en doe dat met mijn bedrijf Shepart Circular Printing. Mijn kracht schuilt in mijn netwerk, de natuurlijke behoefte om behulpzaam te zijn en mijn hands-on mentaliteit wanneer het gaat over persoonlijke- en bedrijfsontwikkeling.

Ben je (beginnend) (biobased) ondernemer en heb je een vraag over de ontwikkeling van je onderneming of product? Bel me dan. Ik help je graag!


Cees Hamelink - Adviseur

Ik houd me nu bezig met het opzetten van een laboratorium op de Campus en het ontwikkelen van een milieuzorg- en veiligheidsbeheersysteem.  Daarnaast ben ik adviseur op het gebied van lignine verwaarding.

Ik vind het erg leuk om betrokken te zijn bij activiteiten die te maken hebben met de overschakeling van petro based naar renewable based en ik word blij van de hoeveelheid activiteiten die er op dat gebied in Zuidwest-Nederland gaande zijn

Motto: probeer te denken in oplossingen of richtingen voor oplossingen en blijf niet hangen in de probleemstelling.


Emke Mol - Marketing & Communicatie Manager

Van de positionering van de Campus tot het mede ontwikkelen van diensten, van evenementen organiseren tot PR en van stakeholder management tot social media. Kortom, ik houd me bezig met alles wat met MarCom te maken heeft. Niet alleen voor de Campus, maar ook voor het op de Campus gevestigde Shared Research Cnter Biorizon.

Op de Campus komt alles wat ik belangrijk vind samen: duurzaamheid, innovatie, ondernemerschap, enthousiasme en gedrevenheid. 

Motto: love it, eat it, beat it or leave it; love what you do and do what you love. 

Initiatiefnemers van de Green Chemistry Campus

Rewin
Sabic
Gemeente Bergen op Zoom
Provincie Noord-Brabant