11-04-2023

Zien & Doen | Martens keramiek BV ontwikkelt Kerloc: 100% circulaire, biobased gevelbekleding

Zien & Doen: circulaire producten in de schijnwerpers op onze Campus! Van ondernemers die een positieve bijdrage leveren aan de grondstoffentransitie. Zo ook Martens keramiek BV. 

“Als lokaal geworteld familiebedrijf zien wij dat een belangrijke taak is weggelegd om bij te dragen aan het verbeteren van de wereld. Voor onszelf en toekomstige generaties”, aldus algemeen directeur John Martens. 

Het resultaat: Kerloc. Een gevelplaat met een natuurlijk uiterlijk, bestand tegen alle weersomstandigheden met een lange levensduur (50+ jaar). Een geheel nieuw, duurzaam en 100% circulair product, ontwikkeld door Martens keramiek BV. Binnen de landelijke klimaatdoelstellingen én met de juiste technische eigenschappen als bouwmateriaal.

Biobased en duurzaam
Het Dinteloordse bedrijf maakt gevelplaten van restafvalvezels uit land-, tuin- en bosbouw. Bijvoorbeeld vezels van populieren die langs de weg gekapt worden voor de uitbreiding van onze Nederlandse (snel)wegen. Bovendien is de gevelbekleding van Kerloc volledig recyclebaar. Zo hergebruikt Martens het restafval of teruggeven Kerloc-materiaal volledig én oneindig binnen hun eigen productieproces van nieuwe gevelbekleding. De ventilerende gevelplaten past Martens inmiddels al toe in diverse nieuwbouw- en renovatieprojecten.

Duurzaamheid: een logisch verhaal
Martens kiest uitsluitend voor duurzame oplossingen die de circulaire economie verder vorm geven. Vandaar dat we als Campus het bedrijf hebben gevraagd om deel te nemen aan het project Biobased Bouwen van de Regio West-Brabant.

Benieuwd naar deze bijzondere gevelplaten? Kom kijken op onze Campus. Zo stimuleren we samen onze circulaire economie en een sterke regio.