Samen de circulaire economie versnellen

01-06-2023

Zien & Doen | Eco-Point ontwikkelt biobased reinigingsmiddelen

Van suikerbiet of mais naar een krachtig reinigingsmiddel? De ecologische reinigingsmiddelen van Eco-Point houden de wereld schoon. In Zien & Doen zetten we vandaag hun biobased, gevaarsymboolvrije producten in de schijnwerpers.

“De toekomst is gevaarsymbool vrij”, stelt Ferry Samuels, CEO Eco-Point. Al vanaf zijn jeugd is het zijn missie om de wereld schoner te maken, veilig voor milieu, mens én dier. Vanuit het eigen laboratorium en fabriek in Halsteren werkt Eco-Point nu al ruim 30 jaar aan deze duurzame visie.

Ecologische, gevaarsymboolvrije reinigingsoplossingen

Geen thinner, aceton, wasbenzine of white spirit meer. Deze milieubelastende producten zijn verleden tijd als het aan Eco-Point ligt. Het bedrijf werkt namelijk aan biobased reinigingsmiddelen voor het verwijderen van vet, kalk, lijm, inkt, roest of verf. De meeste Eco-Point producten bevatten natuurlijke grondstoffen, zijn biologisch afbreekbaar en - indien verstandig gebruikt - onschadelijk voor mens en milieu. Zo werkt het bedrijf onder andere met reststromen van suikerbiet, mais en koolzaad, die het upcyclet tot gevaarsymboolvrije reinigingsmiddelen.  

Doorbraak in de schoonmaakwereld

Eén van de vele producten waarmee Eco-Point het verschil maakt, is E.P. Scalex: een geconcentreerde ontkalker met kleurcodering. Dit product bestaat uit citroen- en melkzuur. Een biobased alternatief voor de bestaande ontkalkers op basis van agressieve zuren als zoutzuur en salpeterzuur. “Echt een doorbraak in de reinigingswereld.”

Op de Campus kiezen we in de schoonmaak zelf voor E.P. Bio Degreaser: een VOS-vrije reiniger en natuurlijke ontvetter, met een biobased basis. Zo werken we veilig voor flora en fauna!  

Benieuwd naar alle ecologische Eco-Point reinigingsmiddelen? Neem een kijkje op onze Campus. Wissel ook kennis uit met Eco-Point en andere Brabantse bedrijven. Zo stimuleren we samen onze circulaire economie en een sterke regio.