Samen de circulaire economie versnellen

26-05-2023

Zien & Doen | Duurzaam bouwen met GRC-Blocks van Green Recycling Company

Wat is lichter dan beton, toch sterk én 100% circulair? De kunststof GRC-Blocks van Green Recycling Company. Deze gerecyclede stapelbare blokken staan nu in de schijnwerpers op onze Campus bij Zien & Doen.

“Mens, milieu en economie moet met elkaar in evenwicht zijn, zodat de aarde niet uitgeput raakt en leefbaar blijft voor de volgende generatie”, aldus eigenaar Eric Diks. Een mooie duurzame missie van Green Recycling Company uit Bergen op Zoom. In combinatie met de gedachte ‘afval bestaat niet’, leidde het een paar jaar geleden tot het ontstaan van het 100% circulaire GRC-block.

Afval bestaat niet
Slimmer bouwen van keerwanden, opslagboxen, geluidswallen, sleufsilo’s, zoutloodsen en industriehallen. Of als aanrijdbeveiliging en wegafzetting. Het flexibele bouwsysteem van stapelbare kunststof GRC-Blocks is dé oplossing. Dat alles zonder gebruik van cement of ander bevestigingsmateriaal. En nog belangrijker, zonder beton. Waar 175 kg aan CO2 nodig is voor één betonbouwblok, verbruikt de productie van het kunststof GRC-Block slechts 0,44 kg CO2. De reden: gerecycled PVC-materiaal. Dit materiaal komt namelijk van PVC-kabelmantelafval. Tot nu toe was dit enkel geschikt om te storten of te verbranden. Door dit materiaal te gebruiken in de productie van GRC-Blocks is dit niet meer nodig!

Kennis uitwisselen
Nieuwsgierig hoe deze levensgrote, duurzame ‘Lego-blokken’ eruit zien? Kom langs op onze Campus om deze bijzondere bouwconstructie te bekijken. Wissel ook kennis en ervaringen uit met Brabantse bedrijven. Zo stimuleren we samen onze circulaire economie en een sterke regio.

Eigen product demonsteren
Benieuwd hoe je jouw product kan demonstreren op de Campus? Neem contact op met Peggy de Neef.