Business Accelerator
voor de opschaling van
Biobased Innovaties

21-01-2020

Vacature Business Development / Sales / Accountmanager

Op zoek naar een nieuwe uitdaging? Green Chemistry Campus zoekt gedreven Business Development / Sales / Accountmanager (0,8 - 1,0 FTE). De Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom is een incubator voor ondernemers met vernieuwende biobased ideeën.

Ondernemers, overheden en kennisinstellingen vormen een netwerk dat samenwerkt aan het opschalen van circulaire materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. Green Chemistry Campus stimuleert, ondersteunt en verbindt. We bieden onder meer kantoor- en vergaderruimtes, laboratoriumfaciliteiten, technologische support en hulp bij business development. Om het aantal klanten verder door te laten groeien, zijn we nu op zoek naar een zelfstandige, intrinsiek gemotiveerde, gedreven business development / sales / accountmanager die nieuwe klanten werft, business cases ontwikkelt en klantrelaties onderhoudt en verder uitbouwt.

Business Developer

Als Business Developer zorg je samen met het (regionale) Business development en Acquisitie Team van onze partners voor het creëren van nieuwe business voor de Green Chemistry Campus. Enerzijds door directe acquisitie van bedrijven die zich bezighouden met de ontwikkeling van groene (biobased) materialen en chemicaliën en die producten en/of diensten van de Campus af willen nemen. Anderzijds door het (mede) initiëren en ontwikkelen van business cases en consortia samen met het ecosysteem binnen de Biobased Delta. Dit alles voor zowel bedrijven die reeds actief zijn in de circulaire economie als voor bedrijven die hun bestaande business willen vergroenen. Daarnaast onderhoud je de relaties met bestaande klanten.

De inhoudelijke focus ligt in eerste instantie op het werven van bedrijven die werken aan het opschalen van circulaire materialen en chemicaliën voor de bouwmaterialen- en verpakkingsindustrie. 

Je ontwikkelt (eigen) business projecten die je aanstuurt en bent verantwoordelijk voor het resultaat. Je stuurt hierbij op zowel maatschappelijke impact als op sales. Tevens kan coaching van bedrijven een onderdeel zijn van je werkzaamheden. Green Chemistry Campus werkt hierbij nauw samen met grote bedrijven in de regio en met de regionale ontwikkelingsmaatschappijen zoals REWIN West-Brabant, Impuls Zeeland en de Brabantse OntwikkelingsMaatschappij (BOM).

Je bent ambassadeur op externe events en je representeert Green Chemistry Campus in het netwerk. Je werkt in een klein, toegewijd team en legt direct verantwoording af aan de directeur. Daarnaast ben je actief in een netwerk van meerdere partners (overheid, onderwijs en ondernemers) die in gezamenlijkheid streven naar het ontwikkelen van de (regionale) circulaire biobased economie.

Profiel

Voor deze functie gelden de volgende kwalificatie-eisen:

 • 5-10 jaar aantoonbaar succesvolle ervaring met acquisitie & accountmanagement;
 • Een afgeronde academische of HBO-opleiding
 • Je bent intrinsiek gemotiveerd om te werken aan een circulaire economie;
 • Een oplossings- en resultaatgerichte ‘doener’ met drive en doorzettingsvermogen;
 • Uitstekende sociale en communicatieve vaardigheden in woord en geschrift (Nederlands en Engels);
 • Ondernemersgeest en creativiteit: je voert het meerjaren GCC business plan uit, je bent daarbovenop initiatiefrijk, commercieel vaardig en je weet marktsignalen om te zetten in concrete opdrachten;
 • Flexibele teamspeler die vertrouwd is met projectmatig werken en die (business)project aantoonbaar succesvol heeft gemanaged. 
 • Spreekt de taal van het bedrijfsleven en heeft affiniteit met MKB;
 • Aantoonbare affiniteit met duurzaamheid en innovatie;
 • Je bent klantgericht en in staat om goed inzicht te krijgen in de behoeften van de klant en om deze samen met het marketing & communicatieteam om te zetten in een aantrekkelijke propositie;
 • Een complexe omgeving met veel verschillende stakeholders en belangen, waarbij je soms een lange adem nodig hebt, zie je als een interessante uitdaging;
 • Met jouw enthousiasme, doelgerichtheid en je vaardigheid om je in anderen te verplaatsen, weet je mensen te overtuigen;
 • Je vindt het prettig om deel uit te maken van een dynamische, relatief jonge organisatie.

De volgende zaken gelden als een pré:

 • Een relevant netwerk in de (biobased) (agro-)chemie en/of AgroFood. 
 • Ervaring met het werken in een omgeving met veel verschillende stakeholders en/of belangen.
 • Ervaring met de verkoop van complexe (maatwerk) diensten en/of producten.

De functie is fulltime (40 uur) maar een minimum dienstverband van 32 uur per week is bespreekbaar. Het dienstverband is voor de periode van 1 jaar met de mogelijkheid tot verlenging bij gebleken geschiktheid.

Salariëring

Het salaris is in overeenstemming met de zwaarte van de functie en de ervaring die vereist wordt.  

Interesse?

Voor meer informatie over de functie kun je contact opnemen met Petra Koenders, directeur Green Chemistry Campus: +31 (0)6 20 30 06 17. Je sollicitatie kun je voor 15 februari 2020 richten aan p.koenders@greenchemistrycampus.com.