Samen de circulaire economie versnellen

01-10-2019

Succesvol BioVoice programma zorgt voor stormachtige groei Campus

Het aantal bedrijven dat op de Campus werkt aan het opschalen van biobased innovaties verdubbelde in een half jaar tijd. De reden? Het zeer succesvolle BioVoice programma. BioVoice verbindt innovatievraagstukken van grote(re) bedrijven aan oplossingen van kleine bedrijven en biedt vervolgens ook ondersteuning om dit te realiseren. Het resultaat: 13 innovatie-contracten en €125.000,- aan innovatievouchers. Begin 2020 start de volgende ronde. 

Nieuwe bedrijven via BioVoice

De bedrijven die zich recent via het BioVoice-programma aan de Campus hebben verbonden, zijn heel divers. Wat de bedrijven met elkaar gemeen hebben is dat ze hun biobased innovaties op willen schalen. 

  1. De grootste laurierkwekerij in Europa - Gova - gaat samen met Cosun een nieuw gewasbeschermingsmiddel ontwikkelen uit laurierolie afkomstig uit plantresten.
  2. Dutch Water Tech gaat samen met Rodenburg Biopolymers de oesterkweek verduurzamen door te voorkomen dat er microplastics in oesters terecht komen. 
  3. Evodos gaat samen met Cargill haar gepatenteerde separatietechnologie geschikt maken voor biomassa.
  4. Het Ierse researchbedrijf CyberColloids gaat samen met Cosun onderzoeken of bietenpulp geschikte bioactieve componenten bevat om te kunnen verwerken in voedingssupplementen, vetvervangers en bindmiddelen. 
  5. Bio4Pack, producent van biologisch afbreekbare verpakkingen, gaat samen met Cargill werken aan het verduurzamen van de processtromen van een grote restaurantketen. 
  6. De Amsterdamse start-up AgroBiota wil samen met Rodenburg Biopolymers goedaardige micro-organismen gaan toepassen om bioplastics af te breken.

Bekijk voor meer informatie over Biovoice de BioVoice website en meld je aan voor de nieuwsbrief. 

Initiatiefnemers: REWIN | Green Chemistry Campus | Provincie Noord-Brabant | Rabobank
Partners: Dockwize | Impuls Zeeland | KVK | Centre of Expertise Biobased Economy
Challengers ronde 1: Cargill | Cosun | Rodenburg Polymers