Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

30-03-2021

Ronde 3 van BioVoice innovatie & business booster van start

BioVoice stelt een recordaantal van twaalf nieuwe challenges open. Uitgangspunt van BioVoice is de vraag van een grootbedrijf naar een biobased of circulaire oplossing voor een bestaand probleem. Mkb’ers en start-ups kunnen hun idee of oplossing indienen en een innovatiecontract verdienen; de sleutel tot concrete samenwerking met het grootbedrijf en een uitgebreid systeem aan financiering en ondersteuning. Voor deze ronde is € 240.000+ aan pilotbudget beschikbaar. De Green Chemistry Campus is mede-initiatiefnemer van het BioVoice programma.

BioVoice 2021: mooie corporate nieuwkomers

BioVoice groeit. De grootbedrijven met een innovatievraagstuk zijn deze keer Carbogen Amcis, Cargill, Cosun, Dow, Efteling, Renewi, SABIC, Sagro, Saver en Zorgsaam. Zes van hen zijn nieuwkomers in het programma, vier corporates hebben al vaker meegedaan. Doel van de partijen achter BioVoice: mkb’ers en start-ups serieuze innovatie- en businesskansen bieden, en nieuwe kennis en/of techniek in een stroomversnelling brengen en verwaarden. Voor een sterkere biobased- en circulaire economie in de betrokken regio’s. 

Resultaten tot nu toe 

In 2019 en 2020 waren er ook BioVoice-rondes, met in totaal 16 innovatievraagstukken. Het mooie resultaat: 31 concrete samenwerkingstrajecten tussen grootbedrijven en mkb’ers/start-ups. Die partners zijn nu dus samen aan de slag, om het idee op te werken naar pilotschaal en verdere opschaling. 

Deadline 21 mei 17:00u

De openstellingsperiode van de twaalf nieuwe challenges eindigt op donderdag 21 mei, 17:00u. Voor die tijd kunnen geïnteresseerde mkb’ers en start-ups, maar ook zzp’ers en wetenschappers alle benodigde informatie vinden en hun pitch indienen op de BioVoice website. 

Meer weten?

Kijk voor meer informatie op www.biovoice.nl of mail of bel Marcel Ernes (T 06 4033 1766), business development manager van de Green Chemistry Campus, hij helpt je graag.

BioVoice initiatiefnemers en partners

De initiatiefnemers van BioVoice zijn REWIN West-Brabant, Green Chemistry Campus, de provincie Noord-Brabant en Rabobank. Dockwize, Impuls Zeeland, Centre of Expertise Biobased Economy en Midpoint Brabant zijn als partner aangesloten voor de uitvoering. BioVoice wordt mogelijk gemaakt door financiële bijdragen van de Regio Deal Midden- en West-Brabant, Provincie Noord-Brabant, Provincie Zeeland en Rabobank.