02-07-2019

Profielkeuze stage

Afgelopen periode hebben wij te horen gekregen dat wij stage mochten lopen bij de Green Chemistry Campus, een bedrijf dat aansluit op onze profielkeuze. Omdat ons profiel onder andere scheikunde bevat en wij zeer geïnteresseerd zijn in de nieuwste, duurzame ontwikkelingen leek dit ons het perfecte bedrijf om stage te lopen.

Gedurende deze stage zijn wij in het lab actief geweest, ook hebben wij een interview mogen afnemen en uitleg gekregen over de pyroflash. In het lab hebben wij de chlorofyl, dat een groene kleur heeft, uit het blad van wortelen gehaald en hier onder verschillende omstandigheden samples van genomen. Vervolgens hebben we dit geanalyseerd en hier tot slot verschillende tests mee gedaan. Als eindproduct hadden wij verschillende samples. Door het afnemen van samples zijn wij er achter gekomen dat deze stof na aanraking met zuurstof en hitte van kleur verandert.

Alle samples

Bij het interview met Sadaf Achakzai hebben we gepraat over haar studie en haar werk hier. Wij beiden vonden dit een ontzettend interessant gesprek, we zijn veel te weten gekomen over haar werk hier en haar passies. Door dit interview is onze visie op het bedrijfsleven enorm veranderen in een positieve manier. 

Onze laatste activiteit was een uitgebreide uitleg over de “Pyroflash”. Henry, die aan dit project werkt heeft ons een ontzettende gepassioneerde verklaring gegeven over dit project. De pyroflash is heel ingewikkeld, maar zonder meer een briljante uitvinding die goed zal doen voor de wereld.

Deze stage was kort samengevat zeer interessant en gaf ons goed inzicht in de biobased economy. We zijn de Green Chemistry Campus ontzettend dankbaar voor deze stage en de kans om dit allemaal te mogen doen.

Heel erg bedankt!
Hugo Kalle & Yanno den Ridder
Orion Lyceum Breda
24 t/m 26 juni 2019

Initiatiefnemers van de Green Chemistry Campus

Rewin
Sabic
Gemeente Bergen op Zoom
Provincie Noord-Brabant