NNRGY Crops oogst olifantsgras op terrein SABIC

Drie jaar geleden plantte het op de Green Chemistry Campus gevestigde NNRGY Crops olifantsgras op het terrein van SABIC. Afgelopen week kon het voor de eerste keer geoogst worden. Het zal worden gebruikt voor het maken van vibers: een nieuw, innovatief, biobased materiaal. Van vibers worden onder andere verpakkingen en beton gemaakt. Het maken van beton gebeurt ook in Bergen op Zoom: bij Concrete Valley.

De oogst van het olifantsgras op het terrein van SABIC in Bergen op Zoom. 

Over vibers

Vibers™ is een nieuw, circulair materiaal voor consumentenproducten, verpakkingen, en beton. Het wordt gemaakt van olifantsgras: een snelgroeiend gewas dat 4x zo veel CO2 vastlegt als een bos met bomen. Dankzij moderne technieken is het supergeschikt om producten te maken die beter zijn voor het milieu. NNRGY Crops teelt het olifantsgras lokaal, op braakliggende gronden die niet gebruikt worden voor voedsel. En het bedrijf maakt gebruik van de Nederlandse maakindustrie en van zo weinig mogelijk transport.

Voor een beter milieu

Met de vezels van vibers™ maakt NNRGY Crops vervangers voor vervuilende producten: oersterk, duurzaam en mooi. Voor keukenwaar, verpakkingen en designproducten. En zelfs voor 3D-printbaar bouwmateriaal. 

Bestaande producten in een nieuw jasje

vibers™ gebruikt bestaande mallen voor het maken van producten. Hergebruik heeft de voorkeur boven nieuw. Met het materiaal kunnen ze verpakkingen voor bijvoorbeeld tomaten, koekjes en plakjes kaas thermovormen. Ze doen dit met veel lagere temperaturen dan gebruikelijk en besparen daardoor veel energie. Dat is goedkoper en beter voor het milieu.

Meer informatie: www.vibers.nl

Zie ook: Groeit het dashboard van de toekomst bij SABIC?

Initiatiefnemers van de Green Chemistry Campus

Rewin
Sabic
Gemeente Bergen op Zoom
Provincie Noord-Brabant