Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

05-05-2020

Nieuwe Green Chemistry Campus Community Member: Circular Recycling Company

Op 1 mei verwelkomt de Green Chemistry Campus een nieuwe community member: Circular Recycling Company (CRC). Dit bedrijf biedt unieke oplossingen om vezelversterkte kunststoffen op basis van thermohardend composiet te recyclen. De terugwinning van grondstoffen draagt positief bij aan de totstandkoming van een circulaire economie.

Vezelversterkte kunststoffen moeilijk te recyclen

Wereldwijd wordt er veel gebruik gemaakt van vezelversterkte kunststoffen. Denk aan toepassingen in windmolenbladen, polyester boten of treininterieurs. Het is een zeer stevig materiaal, maar het heeft een keerzijde; het is namelijk zeer moeilijk te recyclen. Dat komt doordat dit thermohardend composiet meerdere materialen bevat die moeilijk van elkaar te scheiden zijn. Als het materiaal al wordt gerecycled, dan zijn de toepassingen beperkt.

Mechanische en chemische recycling van thermohardend composiet

Circular Recycling Company (CRC) brengt daar nu verandering in. Zo biedt het bedrijf een bewezen techniek om de thermohardende composieten mechanisch te verwerken tot een secundaire grondstof voor onder meer de bouw- en infrasector. Partijen die deze grondstof willen testen in hun eigen applicaties, worden van harte uitgenodigd om hun interesse kenbaar te maken.

Behalve technologie voor de mechanische recycling van vezelversterkte plastics, ontwikkelt Circular Recycling Company samen met andere partijen ook een techniek om thermohardende composieten chemisch te recyclen. Het composiet wordt gedepolymeriseerd en gekraakt tot chemicaliën overblijven die als grondstof gebruikt kunnen worden in nieuwe toepassingen, zoals plastics.  

Ecosysteem Circular Bobased Delta

Op de Green Chemistry Campus wil de Circular Recycling Company het netwerk van de Circular Biobased Delta benutten. Specifiek de verschillende applicatiecentra waar specialistische apparatuur beschikbaar is om materialen en chemicaliën te testen.

Meer informatie & contact

Neem voor meer informatie over Circular Recycling Company contact op met Sylvia Oomen sylvia.oomen@am-p.nl of Corné van Loenhout cvloenhout@ecoleaders.nl.