Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

16-05-2015

Nettenergy en Pulsed Heat winnen gezamenlijk grondstoffen terug uit slib

Green Chemistry Campus vestiger Nettenergy en Pulsed Heat hebben een samenwerkingsovereenkomst gesloten om grondstoffen terug te winnen uit slib. De decentrale pyrolyse technologie van Nettenergy wordt gecombineerd met de gepatenteerde slibdroger van Pulsed Heat.

Hierdoor worden bij waterzuiveringinstallaties op de locatie zelf, bij zowel communaal-, papier- of andere biologisch-slib, aanzienlijke besparingen haalbaar. Na het indikken en drogen van slib of zeefresidu worden via het pyrolyse proces waardevolle stoffen en energie teruggewonnen. Mogelijke producten zijn brandstofpellets, pyrolyse stookolie, azijnzuur, kool en/ of fosfaat. De twee partners richten samen een nieuw bedrijf op dat deze combinatie van technologieën wereldwijd zal vermarkten: Setiva.

Campus vestiger Nettenergy timmert flink aan de weg. Enkele weken geleden maakte directeur Rob Vasbinder nog bekend een internationele order te hebben geboekt voor zijn mobiele pyrolyse installatie. En vorig jaar kondigde hij een joint venture aan met een Indiaas bedrijf. Deze uitingen van succesvol ondernemerschap zijn niet onopgemerkt gebleven. Zo noemde minister Kamp Nettenergy onlnags bij naam in een kamerbrief.