Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

05-07-2021

Maak kennis met het Nyex Rosalox™ systeem van Arvia Technology dat efficiënt en milieuvriendelijk organische vervuiling uit afvalwater verwijdert

In september en oktober is het mogelijk om op de Campus kennis te maken met het Nyex Rosalox™ systeem van Arvia Technology. Dit waterbehandelingssysteem gebruikt adsorptie en elektrochemische oxidatie om organische vervuiling uit water te verwijderen. Deze combinatie maakt het proces zeer energiezuinig en milieuvriendelijk. Bedrijven uit onder meer de farmacie, specialty chemicals en de engineering, procurement & construction sector (EPC) zijn van harte welkom om een afspraak in te plannen.

Nyex Rosalox™ waterbehandelingssysteem

Arvia Technology heeft een uniek systeem ontworpen om organische vervuiling van mg/L tot ppb uit afvalwater te verwijderen: het Nyex Rosalox™ waterbehandelingssysteem. Het systeem:

  1. verwijdert actieve farmaceutische bestanddelen (API's), pesticiden, insecticiden en herbiciden;
  2. behandelt hydrofobe organische verbindingen;
  3. polijst COD van <300 mg/L tot zeer lage niveaus.

De combinatie van adsorptie- en oxidatietechnologieën leidt tot lagere operationele kosten en doordat er geen giftig slib of secundaire afvalstromen worden geproduceerd, is verbranding of verwijdering van vaste afvalstoffen niet langer nodig. Bekijk de animatie:

Maak nu een afspraak

Arvia Technology uit het Verenigd Koninkrijk plaatst in september en oktober een opstelling van hun Nyex Rosalox™ waterbehandelingssysteem in de demo facility van de Green Chemistry Campus zodat bedrijven die actief zijn in de farmacie, specialty chemicals en EPC er kennis mee kunnen maken. Plan nu een afspraak in met Luuk van Schijndel, technisch accountmanager van de Green Chemistry Campus via l.vanschijndel@greenchemistrycampus.com of +31 (0)6 15 02 01 82.

Arvia Technology

Arvia Technology biedt geavanceerde waterbehandelingsapparatuur voor onder meer de chemische industrie, farma en agrofood. Bekijk een introductie van het bedrijf:

BioVoice Innovation & Business Booster

Arvia Technology maakte vorig jaar kennis met de Green Chemistry Campus door de BioVoice challenge van Cargill. De Campus is een van de initiatiefnemers van BioVoice en begeleidt MKB-bedrijven die inschrijven op een challenge van een van de grootbedrijven. Cargill zocht een effectieve manier om hun restwater te zuiveren en te hergebruiken in hun proces. Arvia pitchte een membraantechnologie voor het zuiveren van restwater en sloot een BioVoice innovatiecontract.

Green Chemistry Campus

De Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom is een incubator voor ondernemers die hun biobased of circulaire innovatie op willen schalen. De Campus biedt laboratoria, een demo facility, kantoor- en vergaderruimtes, technologische en bedrijfskundige expertise en een levendige community van gelijkgestemde ondernemers die elkaar graag verder helpen.

Foto 1: Jérôme Budin van Arvia Technology (midden) toont het Nyex Rosalox™ systeem aan André Mepschen van Water Alliance (links) en Wim Willems van FirmoLin (rechts).
Foto 2: Nyex Rosalox™ van Arvia Technology