Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

28-04-2013

Jan Rotmans: “Campus is een biobased pareltje”

Urgenda, de actie-organisatie voor duurzaamheid en innovatie, waarvan Rotmans deel uit maakt, toerde van 23 t/m 26 april door de provincie Noord-Brabant.

Evenals bij de voorgaande acht Regiotouren bezocht men inspirerende initiatieven en koplopers op het gebied van duurzame mobiliteit, voedsel, bouw, energie en de biobased economy in de provincie.

Biobased Bazar

In West-Brabant stopte de karavaan o.a. op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom. De campus bood die dag een unieke kans om de innovaties van ondernemers in de Biobased Delta te bekijken, waaronder waaronder Rubia Natural Colours (kleurstoffen uit onder meer de meekrapplant), Rodenburg Biopolymers (bio-afbreekbaar plastic), Eco-Point (biobased schoonmaakmiddelen), EYEXD (studentenonderneming van Avans met biobased armbanden), Green4Print (biobased inkten), Modified Materials (biobased alternatief voor lood in de sportvisserij) en Novalignum (gevelbekleding uit auberginestengels.

Pareltje met internationale allure

Tourdeelnemer en adviseur biobased economy bij het Ministerie van Economische zaken Jan Rotmans noemde tijdens het bezoek, de campus één van de mooiste pareltjes met internationale allure in de Nederlandse biobased economy. Bovendien behoort het volgens Rotmans tot de top 10 van toonaangevende projecten in de Green Deal van de overheid. Een groot compliment gezien het feit dat de campus nog geen twee jaar bestaat!

Impressie van het bezoek

Bekijk het filmpje dat Urgenda maakte: