Samen de circulaire economie versnellen

29-11-2023

Is jouw MKB-bedrijf op zoek naar een biobased alternatief voor deze fossiele bouwstenen?

Het zit in verf, lijmen, kunststof, isolatieschuim en textiel: aromaten (bouwstenen) die een product krasvastheid, kleurvastheid, kleefkracht, glans of UV-bestendigheid geeft.

Deze aromaten worden nu nog voornamelijk gemaakt uit fossiele grondstoffen. Maar er is een duurzaam alternatief: bio-aromaten gemaakt van plantaardige reststromen, ontwikkelt door de specialisten van TNO en VITO Biorizon. Is jouw MKB-bedrijf op zoek naar een biobased alternatief voor deze fossiele bouwstenen? Dan kan je deze bio-aromaten gaan testen voor jouw product. Voor MKB bedrijven stellen we binnen het BIO-CAPPP-project vouchers beschikbaar waarmee je als bedrijf de toepassing van deze innovatieve ‘op maat geproduceerde’ bio-aromaten kunt testen op toegevoegde waarde in bestaande applicaties en/of toepassen in productieprocessen. Ben je geïnteresseerd en wil je meer informatie over de mogelijkheden voor jouw bedrijf, neem dan contact met ons op. Meld je dan meteen aan voor de bijeenkomst in februari 2024 op de Campus waar we je uitgebreid informeren over het project, het vouchersysteem en hoe je deel kan nemen.

Projectpartners in het BIO-CAPPP project zijn: VITO TNO Biorizon Centexbel Avans Hogeschool MNEXT Kamp C Green Chemistry Campus

Het BIO-CAPPP project heeft een totaalbudget van € 4,3 miljoen en wordt medegefinancierd door Interreg Vlaanderen-Nederland, het grensoverschrijdende samenwerkingsprogramma met financiële steun van het Europees Fonds voor Regionale Ontwikkeling, Provincie Antwerpen, Provincie Oost-Vlaanderen, Provincie Noord-Brabant en het Nederlandse Ministerie van Economische Zaken en Klimaat.