Business Accelerator
voor de opschaling van
Biobased Innovaties

09-01-2020

Impershield & Avans werken samen aan een biobased voegmiddel voor trottoirs

Het op de Green Chemistry Campus gevestigde bedrijf Impershield en Avans Hogeschool werken binnen het Biopolymeer Applicatiecentrum van het Centre of Expertise Biobased Economie aan een biobased voegmiddel voor trottoirs op basis van boomhars.

Onderzoek naar natuurlijke hardingsmiddelen 

Hoe hou je als gemeente je trottoirs vrij van onkruid zonder onkruidbestrijdingsmiddelen? Mechanische verwijdering en afbranden is prijzig. Een alternatief is het coaten van de tegels en voegen tussen de tegels zodat onkruid geen kans krijgt. Hoe kunnen beheerders van oudere rioolputten de put op een verantwoorde manier renoveren? Vervangen is kostbaar, het bedekken met een coating is hier een alternatief. In beide situaties is Copalhars, een boomhars, het natuurlijke middel dat geschikt lijkt om oplossingen te bieden. Het wordt al succesvol toegepast om gevels en vloeren waterdicht te maken. De hars is biobased en op termijn volledig biologisch afbreekbaar. In eerdere testen bleek de uitharding echter problematisch. Impershield, gespecialiseerd in natuurlijke beschermingsmiddelen voor gevels en terrassen, onderzoekt in dit KIEM GoChem-project samen met Avans natuurlijke hardingsmiddelen die het product kunnen optimaliseren.

Over Impershield

Bio-polymerenproducent Impershield levert producten en toepassingen op basis van natuurlijke polymeren voor de bescherming van natuur- bak- en betonsteen en natuurlijke acrylvervangers aan de verfindustrie, verpakkingsindustrie en de bouw. Plantaardige harsen en oliën en kennis van de Maya’s vormen de basis voor de producten. De combinatie van productontwikkeling in Mexico en toegepast onderzoek in Europa, zorgt voor continu innoveren en uitbreiden van het aanbod aan beschikbare producten.

Meer informatie

  • Neem voor meer informatie over Impershield contact op per e-mail via info@impershield.eu of telefonisch met Walter via +31 (0)6 11 41 24 26 of Willem via +31 (0)6 29 44 75 60.
  • Wilt u meer informatie over het aanbod van de Green Chemistry Campus, neem dan contact op voor een vrijblijvend kennismakingsgesprek inclusief rondleiding.