Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

10-05-2022

Dutch Thermochemical Cluster organiseert vergadering op Campus en bezoekt demo facility

Op 10 mei vond de vergadering van het Dutch Thermochemical Cluster plaats op de Campus met onder meer een bezoek aan de pyrolyse installatie van TNO / Biorizon in onze demo facility. Wil je meer weten over de mogelijkheden op de Campus op het gebied van thermochemische conversie? Neem dan contact op met Marc Lankveld, hij helpt je graag!

Dutch Thermochemical Cluster

Het Dutch Thermochemical Cluster (DTC) bestaat uit een groep innovatieve ondernemers die een effectieve bijdrage leveren aan een beter milieu. DTC is ervan overtuigd dat technologische duurzaamheid en efficiëntie belangrijk zijn voor de wereld van morgen. Samen willen ze thermochemische technologieën voor de efficiënte toepassing van biomassabronnen implementeren en ontwikkelen tot volgroeide economisch levensvatbare toepassingen. En daarmee kennis, bedrijvigheid en werkgelegenheid op dit gebied vergroten. DTC verwacht dat thermochemische technologieën de volgende stap zullen zijn, die maatschappelijke en politieke aandacht en steun verdient.

Samen met bestuur, politiek, bedrijven en kennisinstellingen werkt DTC aan een goede nationale en internationale positie van thermochemische technologieën. DTC zal gezamenlijk technologische vraagstukken beantwoorden en deze technologieën promoten als oplossing voor een schonere en duurzame vervanging van het gebruik van fossiele grondstoffen in energie en chemie.

Na de bijeenkomst op 10 mei heeft de Green Chemistry Campus zich als lid aangesloten bij het Dutch Thermochemical Cluster.