Samen de circulaire economie versnellen

01-05-2023

CurTec maakt vaten en emmers van gerecyclede kunststof

Vaten en emmers gemaakt van oude groentekratten of shampooflessen? Dat doen ze bij verpakkingsbedrijf CurTec! In Zien & Doen zetten we deze keer hun producten van recyclaat in de schijnwerpers op onze Campus.

“Groeien en innoveren met circulariteit: elke dag zien we als een kans om onszelf te verbeteren en anderen te inspireren.” Het GMP gecertificeerd verpakkingsbedrijf CurTec uit Rijen streeft ernaar om tegen 2027 leider op het gebied van duurzaamheid te worden.

Duurzame verpakkingen

En dat start bij hun gloednieuwe UN-gecertificeerde verpakkingsproducten. De vaten en emmers bevatten namelijk tussen de 50% en 70% mechanisch gerecyclede HDPE. Deze HDPE komt uit zowel industriële kunststofproducten als consumentenkunststofproducten. Denk aan groentekratten of shampooflessen. Uitgezonderd van voedselveiligheid bieden de vaten en emmers precies dezelfde voordelen als hoogwaardige verpakkingen gemaakt van nieuw HDPE.

Door de inzet van recyclaat in hun producten, verlaagt CurTec de CO2-voetafdruk van het product tot wel 18%. Dit percentage is afhankelijk van de grootte van het product en de gebruikte hoeveelheid recyclaat.

CurTec-vaten op de Campus

De gerecyclede producten van CurTec vind je in diverse sectoren:

  • Speciality chemicaliën: voor verpakking van speciale stoffen als coatings of kleefstoffen en ingrediënten voor cosmetica of farmaceutica.
  • Additive manufacturing: voor verpakking van metaalpoeders.
  • Outdoor en vrije tijd: om kostbare spullen tegen water te beschermen bij het kanovaren.
  • Waste management: voor de inzameling van lege (mobiliteits)batterijen.

En dus ook op de Campus. Wij gebruiken de CurTec-vaten namelijk voor het afvoeren van zowel vloeibare als vaste laboratoriumrestanten.

Benieuwd naar deze bijzondere vaten en emmers? Kom kijken op onze Campus. Zo stimuleren we samen onze circulaire economie en een sterke regio.