08-02-2018

Bouw demoruimte Green Chemistry Campus gestart

Vandaag is de bouw van de demoruimte van de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom van start gegaan. Een belangrijke mijlpaal voor de Campus en voor de regio want de demoruimte stelt bedrijven in staat om hun biobased innovaties op te schalen. Daarnaast moet het gebouw een van de meest duurzame demoruimtes van Nederland worden. De demoruimte zal in in de tweede helft van 2018 feestelijk worden geopend.

Artist impression van de nieuwe demoruimte

Green Chemistry Campus

Op de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom werken ondernemers, overheden en kennisinstellingen aan de opschaling van nieuwe, duurzame materialen en chemicaliën op basis van groene grondstoffen. De campus biedt niet alleen faciliteiten zoals laboratoria, een demoruimte en kantoorruimte, maar ook ondersteuning op het gebied van financiering, marketing en technologie.

Bedrijven die zich op de Campus vestigen, hebben al bewezen dat hun idee voor een biobased product op kleine schaal werkt. Op de Campus willen ze dit idee verder uitwerken en bewijzen dat hun product ook op grotere schaal met een constante kwaliteit geproduceerd kan worden. De nieuwe demoruimte van de Campus is hierbij onmisbaar.

Meer informatie

Bedrijven die meer willen weten over de diensten en facilteiten die de Green Chemistry Campus biedt om biobased innovaties op te schalen, kunnen contact opnemen met Peter van der Ham via p.vanderham@greenchemistrycampus.com of +31 (0)6 53 76 09 46

Initiatiefnemers van de Green Chemistry Campus

Rewin
Sabic
Gemeente Bergen op Zoom
Provincie Noord-Brabant