Business Accelerator
voor de opschaling van
Bio-circulaire Innovaties

06-08-2020 / Green Chemistry Campus

Walk & Talk met Marcel Ernes

Hoe mooi zou de wereld kunnen zijn? Van 6 tot en met 16 augustus 2020 laat Vera Hofman door middel van het project Walk & Talk zien hoe mooi de wereld zou kunnen zijn. Tijdens een wandeltocht van 200 km door Noord-Brabant en Limburg, voert Vera 50+ gesprekken met inwoners, kunstenaars, initiatieven, beleidsmakers en wetenschappers. Op donderdagavond 6 augustus dineert en converseert Vera met Marcel Ernes, interim directeur van de Green Chemistry Campus. Het resultaat van het gesprek zal terug te luisteren zijn in een podcast. 

Walk & Talk: al wandelend in gesprek over de toekomst 

Hoe ziet onze toekomstige wereld er uit? Die vraag houdt Vera Hofman druk bezig. Als dirigent, fluitist en maker brengt Vera mensen samen. Juist in deze periode van structurele verandering ziet ze de noodzaak om elkaar actief te ontmoeten en in gesprek te gaan over de toekomst. Daarom wandelt Vera van 6 t/m 16 augustus 200 kilometer door Noord-Brabant en Limburg, onder het mom van Walk & Talk. Tijdens deze tocht voert ze op gepaste afstand gesprekken met inwoners, kunstenaars, initiators, beleidsmedewerkers en wetenschappers.

De roep om verandering op het gebied van cultuur, klimaat en economie is tijdens de coronacrisis in een stroomversnelling geraakt. Deze periode bewijst dat wanneer de mens écht wil, de samenleving van het ene op het andere moment kan veranderen. Hoe zal de samenleving er in de nabije toekomst uit zien, met alle uitdagingen van dien?

Vera wil iedereen laten ervaren hoe mooi deze wereld kan zijn. Dat doet ze vanuit haar eigen taal: de muziek. Ook gelooft ze in de kracht van een open gesprek. Tijdens de Walk & Talk wandeltochten spreekt Vera inspirerende mensen die aan een betere toekomst werken, elk vanuit een andere expertise. De onderwerpen lopen uiteen; van de energietransitie en het klimaat, tot de cultuursector en het verduurzamen van de economie. Onderwerpen die Vera erg aangaan, bijvoorbeeld vanuit haar rol als coördinator Zuid bij Jong RES Nederland.

Om de opbrengst van de gesprekken te vereeuwigen, worden de wandelingen vastgelegd in verdiepende podcasts met muziek van lokale makers.