Samen de circulaire economie versnellen

02-10-2016

NettCity wint bedrijvenpitch van de Biobased Delta Biobased Business Dag

NettCity, een spin off van het op de Campus gevestigde Nettenergy, heeft de bedrijvenpitch van de Biobased Delta Biobased Business Dag gewonnen. De onderneming kreeg adviezen van experts op gebied van IP, financiering e.d.

NettCity is een onderneming die is opgestart vanuit Nettenergy, een bedrijf dat een mobiele pyrolyse-installatie heeft ontwikkeld die gebaseerd is op een gepatenteerd proces. Deze ‘draait’ inmiddels in verschillende landen, waaronder India. De installatie produceert op basis van uiteenlopende feedstocks (met name houtachtige biomassa.) vier eindproducten die in verschillende applicaties kunnen worden toegepast: biochar, olie, houtazijn en gas, aldus oprichter Rob Vasbinder.

Om de invoering van deze installaties in Nederland te bespoedigen, heeft Vasbinder NettCity opgezet. Daarbij kopen de klanten, veelal gemeentes, de installatie en zorgen ervoor dat deze ‘gevoed’ wordt. De eindproducten neemt NettCity af van de gemeentes en brengt de voornoemde eindproducten naar de markt. Omdat gemeentes niet de snelste beslissers zijn, wil NettCity de eerste installaties voorfinancieren. Daarvoor heeft het wel een forse kapitaalinjectie voor nodig.
 

Bron: Agro & Chemie