Samen de circulaire economie versnellen

24-10-2016

EFIB 2016: boost voor internationaal netwerk

De Green Chemistry Campus was van 18 t/m 22 oktober 2016 in Glasgow aanwezig bij EFIB, hét Europese Forum voor Industriële Biotechnologie en Bio-economie.

Bestuurslid Willem Sederel van de Biobased Delta, waar de Green Chemistry Chemistry een belangrijke toplocatie is, heeft een sessie geleid over agro-reststromen en Biobased Delta-leden en partners uit het (internationale) netwerk hebben deelgenomen aan een workshop over afval. Daarnaast heeft Biobased Delta directeur Rop Zoetemeyer als onderdeel van de Vanguard-benadering een update gepresenteerd over Redefinery, een programma voor grootschalige bioraffinage. Dit gebeurde in samenwerking met het Schotse IBioIC. 

Biobased Delta heeft tijdens EFIB het internationale netwerk versterkt in samenwerking met de partners van het 3BI intercluster dat vorig jaar tijdens EFIB gelanceerd is. 3BI staat voor Brokering Bio-Based Innovation, oftewel: bemiddelaar van biobased innovaties. De leidende biobased economie clusters in Nederland, Frankrijk, Verenigd Koninkrijk en Duitsland bieden hiermee ondersteuning aan Europese ondernemingen die nieuwe markten gebaseerd op hernieuwbare grondstoffen willen betreden. Voor meer informatie kijk op: http://www.3bi-intercluster.org/home/