07-09-2017

Biobased bankjes Bergen op Zoom

Het Anton van Duinkerkenpark in Bergen op Zoom is elf nieuwe bankjes rijker. De bankjes zijn gemaakt van biobased materialen.
Lees verder

07-09-2017

GCC sluit zich aan bij Federatie Bio-economie Nederland

De Green Chemistry Campus (GCC) in Bergen op Zoom heeft zich recent aangesloten bij de Federatie Bio-economie Nederland. Initiatiefneemster Dorette Corbey interviewde Petra Koenders, directeur van de Campus.
Lees verder

24-08-2017

VNCI: De kansen van suikers en hout

De Nederlandse chemie heeft veel plannen voor biobased pilotplants en demofabrieken. Maar wat zijn de vier meest kansrijke richtingen? En welke uitdagingen spelen daarbij? De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie interviewde onder anderen Monique Wekking van Shared Research Center Biorizon.
Lees verder

27-07-2017

Circulair bouwen met kunststoffen: snel & onderhoudsarm

Eind juni sloten vier studenten een Minor in opdracht van de Green Chemistry Campus aan de AVANS Hogeschool af rond het toepassen van meer kunststoffen in de bouw om zo circulair bouwen te bevorderen. Hierbij wordt rekening gehouden met de totale levenscyclus, waardoor de bouwmaterialen hergebruikt en gerecycled worden. Plastics blijken hiervoor bij uitstek geschikt en versnellen bovendien het bouwproces.
Lees verder

18-07-2017

De belangrijkste biobased bijdrage van Bergen op Zoom

Petra Koenders is echtgenote, moeder, trouwe vriendin van een aantal voor haar belangrijke mensen en gepassioneerd professional. Zo omschrijft ze zichzelf ‘in een notendop’, als ze er naar wordt gevraagd. En ze heeft hart voor maatschappelijke kwesties, voegt ze daar aan toe. Haar nieuwe functie als directeur van de Green Chemistry Campus is ’r dan ook op het lijf geschreven.
Lees verder

14-07-2017

Biobased Network steunt bedrijven in toepassing van biobased materialen

Kunnen mijn plastic producten ook van bioplastic gemaakt worden? Is koffiedik een geschikt restproduct om koffiebekers van te produceren? Kun je met natuurlijke kleurstoffen textiel kleuren? Werken met dit soort grondstoffen, ofwel biobased materialen, is voor veel bedrijven nog onbekend terrein. Biobased Network is het netwerk dat antwoord geeft op deze vragen en zet samen met het bedrijfsleven ideeën en vragen om in marktklare biobased producten. De Green Chemistry Campus is een van de zes applicatiecentra die deel uitmaken van dit netwerk.
Lees verder


Oudere berichten

Partners en initiatiefnemers van de Green Chemistry Campus: