08-02-2018

Biorizon lanceert Lignin Application Center voor superieure biobased producten

Voor bedrijven die chemicaliën uit lignine in hun biobased producten willen toepassen, lanceert Shared Research Center Biorizon op de Green Chemistry Campus het Biorizon Lignin Application Center. Het centrum wil valorisatieroutes voor lignine ontwikkelen en materialen maken die beter presteren dan hun fossiele tegenhangers, waaronder harsen en composieten.
Lees verder

08-02-2018

Bouw demoruimte Green Chemistry Campus gestart

Vandaag is de bouw van de demoruimte van de Green Chemistry Campus in Bergen op Zoom van start gegaan. Een belangrijke mijlpaal voor de Campus en voor de regio want de demoruimte stelt bedrijven in staat om hun biobased innovaties op te schalen. Daarnaast moet het gebouw een van de meest duurzame demoruimtes van Nederland worden. De demoruimte zal in in de tweede helft van 2018 feestelijk worden geopend.
Lees verder

08-01-2018

Biorizon: de ‘reis’ van afval naar aromaten

Monique Wekking is als Sr. Business developer van TNO betrokken bij de technologielijn van suikers naar aromaten, een van de drie ‘paden’ die binnen het Biorizon Shared Research Center wordt bewandeld en door TNO wordt gecoördineerd. Daarbij ligt enerzijds de focus op het maken van furanen uit afval/reststromen en anderzijds op de conversie van furanen in diverse gefunctionaliseerde bio-aromaten. In het Waste2Aromatics-project ontwikkelt TNO technologie voor het maken van furanen in een project met o.a. Twence, AEB en Orgaworld.
Lees verder

13-12-2017

Biobased-Schermen viaduct A58

De uitvoering van het biobased renoveren van het Zoomlandviaduct te Bergen op Zoom is in volle gang...
Lees verder

07-12-2017

Het nieuwe team van de Green Chemistry Campus stelt zich voor

De Green Chemistry Campus schaalt flink op, met onder meer een demohal die medio 2018 wordt opgeleverd, een eigen toegang én een uitbreiding van het team. Maak hier (hernieuwd) kennis met de mensen achter de Campus.
Lees verder

05-12-2017

Toekomst in duurzamere plastics

'We moeten onszelf continu opnieuw uitvinden. Markten komen op en verdwijnen. We zullen dus vooruit moeten lopen om ons bestaansrecht te garanderen', aldus Guido Naberfeld, hoofd Global Product Development bij Covestro, het voormalige Bayer MaterialScience.
Lees verder


Oudere berichten

Partners en initiatiefnemers van de Green Chemistry Campus: