12-11-2017

Nettenergy levert pyrolyse technologie die in Afrika reststromen omzet in bodemverbeteraar

Nettenergy, dat sinds 2013 op de Green Chemistry Campus is gevestigd, werkt binnen Carbon2Soil samen met partners aan het omzetten van fossiele CO2 in een koolstofrijke bodemverbeteraar. Daarmee kunnen uitgeputte bodems hersteld worden zodat de biodiversiteit verbetert. Nettenergy levert de pyrolyse technologie waarmee in Afrika reststromen uit land- en bosbouw worden omgezet in waardevolle biobased producten.
Lees verder

01-11-2017

Terugblik Walking Dinner op Green Chemistry Campus

Op 24 oktober jongstleden ontving de Green Chemistry Campus een grote diversiteit aan gasten uit de ondernemerswereld, de gemeente, en het bio-based netwerk. Aan deze gasten presenteerde de Campus haar jaarplan 2018 en haalde waardevolle input op.
Lees verder

07-09-2017

Biobased bankjes Bergen op Zoom

Het Anton van Duinkerkenpark in Bergen op Zoom is elf nieuwe bankjes rijker. De bankjes zijn gemaakt van biobased materialen.
Lees verder

07-09-2017

GCC sluit zich aan bij Federatie Bio-economie Nederland

De Green Chemistry Campus (GCC) in Bergen op Zoom heeft zich recent aangesloten bij de Federatie Bio-economie Nederland. Initiatiefneemster Dorette Corbey interviewde Petra Koenders, directeur van de Campus.
Lees verder

24-08-2017

VNCI: De kansen van suikers en hout

De Nederlandse chemie heeft veel plannen voor biobased pilotplants en demofabrieken. Maar wat zijn de vier meest kansrijke richtingen? En welke uitdagingen spelen daarbij? De Vereniging van de Nederlandse Chemische Industrie interviewde onder anderen Monique Wekking van Shared Research Center Biorizon.
Lees verder

27-07-2017

Circulair bouwen met kunststoffen: snel & onderhoudsarm

Eind juni sloten vier studenten een Minor in opdracht van de Green Chemistry Campus aan de AVANS Hogeschool af rond het toepassen van meer kunststoffen in de bouw om zo circulair bouwen te bevorderen. Hierbij wordt rekening gehouden met de totale levenscyclus, waardoor de bouwmaterialen hergebruikt en gerecycled worden. Plastics blijken hiervoor bij uitstek geschikt en versnellen bovendien het bouwproces.
Lees verder


Oudere berichten

Partners en initiatiefnemers van de Green Chemistry Campus: