18-07-2017

De belangrijkste biobased bijdrage van Bergen op Zoom

Petra Koenders is echtgenote, moeder, trouwe vriendin van een aantal voor haar belangrijke mensen en gepassioneerd professional. Zo omschrijft ze zichzelf ‘in een notendop’, als ze er naar wordt gevraagd. En ze heeft hart voor maatschappelijke kwesties, voegt ze daar aan toe. Haar nieuwe functie als directeur van de Green Chemistry Campus is ’r dan ook op het lijf geschreven.
Lees verder

14-07-2017

Biobased Network steunt bedrijven in toepassing van biobased materialen

Kunnen mijn plastic producten ook van bioplastic gemaakt worden? Is koffiedik een geschikt restproduct om koffiebekers van te produceren? Kun je met natuurlijke kleurstoffen textiel kleuren? Werken met dit soort grondstoffen, ofwel biobased materialen, is voor veel bedrijven nog onbekend terrein. Biobased Network is het netwerk dat antwoord geeft op deze vragen en zet samen met het bedrijfsleven ideeën en vragen om in marktklare biobased producten. De Green Chemistry Campus is een van de zes applicatiecentra die deel uitmaken van dit netwerk.
Lees verder

20-06-2017

Verslag Biobased Handelsmissie: van tomaten verpakt in eigen stengels tot aan bio-beton voor snelweg

Onlangs bracht een afvaardiging vanuit de Drechtsteden een bezoek aan de Green Chemistry Campus om geïnspireerd te worden door de mogelijkheden die biobased biedt. Een verslag inclusief video.
Lees verder

20-06-2017

Millvision in TV Show Booming Brabant

Onlangs werd Leon Joore van het op de Green Chemistry Campus gevestigde Millvision geïnterviewd door het TV-programma Booming Brabant over de door Millvision ontwikkelde biobased plantenpotten, bankjes en papier van natuurvezels. Bekijk het hele item!
Lees verder

24-05-2017

Pleidooi voor ‘innovation return on investment’

Donderdag 18 mei bezocht David Pappie, directeur Topsectoren en Industriebeleid bij het ministerie van Economische Zaken de Green Chemistry Campus om te horen wat er in de regio rond Bergen op Zoom gebeurt als het gaat om biobased innovaties. Een hoop, was de conclusie! Maar de aanwezigen concludeerden ook dat er nog een hoop te doen is. Bekend obstakel is dat bestaande wet- en regelgeving op gebieden als afval, veiligheid en energie nieuwe innovaties nog onbedoeld in de weg staat. Daarnaast strookt het huidige aanbod van publieke en private financiering niet met de vraag van biobased ondernemers. Conclusie: er zijn veel kansrijke ontwikkelingen maar er zijn ook veel risico’s en onzekerheden rond biobased innovaties. Daarom doet de Campus een pleidooi voor een 'innovation return on investment'.
Lees verder

17-05-2017

Petra Koenders nieuwe directeur Green Chemistry Campus

De Green Chemistry Campus heeft per 1 juni 2017 een nieuwe directeur: Petra Koenders. De afgelopen jaren stond zij aan het roer van het Center of Expertise Biobased Economy. Vanuit die rol heeft ze uitgebreide ervaring opgedaan met het faciliteren van biobased innovaties en is ze goed bekend met het nationale en internationale netwerk, zowel op bestuurlijk, als op kennisinhoudelijk en bedrijfsmatig niveau. Dat maakt haar volgens de raad van commissarissen en aandeelhouders van de Campus bij uitstek geschikt om de Campus de komende jaren verder uit te bouwen.
Lees verder


Oudere berichten

Partners en initiatiefnemers van de Green Chemistry Campus: